17. helmikuuta 2012

Pannukakkunen


 

 

Kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku. Tai vaikka kaikki ei menisikään, niin tee silti.

Hiihtoloma alkoi tänään, perjantaina 17.2. Eilen oli lukiolla tietenkin penkkarit, jossa abit olivat pukeutuneet kaikeksi niin Obelixen, turtlejen kuin hoitsujen välillä. Tänään olin vuorostaan katsomassa wanhojen tansseja ihan kahteen kertaan - ne olivat niin ihanat! Koska koulua ei ole viimeisimpinä päivinä juuri ollut ja on ollut tosi rentoa, oon ehtinyt tehdä kahteen kertaan pannukakkua. :D

Oikeasti pannukakkuun ei tarvitse reseptiä, mutta katselin kuitenkin muutamia versioita vanhasta yläasteen köksänkirjastani (Hyvää pata) ja iskältäni synttärilahjaksi saamastani englanninkielisestä Muumien keittokirjasta (Moomins Cook Book - An introduction to finnish cuisine). Muumi-kirjan resepti ei ole peruspannari, kenties sen julkaisen täälläkin jossain vaiheessa.

Jos jotakin ainetta sinulla on liian vähän, ei se mitään haittaa - voit vähentää muiden aineiden määrää. Pannukakku kun on muutenkin sellainen pehmeä ja sisus raa'anomainen, ei aineksien määrällä niin väliä. Kunhan muistaa tehdä rakkaudella. <3


Tarvitset:

n. 4-5 dl maitoa
n. 200g (n. 2,75 dl) vehnäjauhoja
n. 1 rkl sokeria
n. 1/2 rkl suolaa
1-2 kananmunaa
30g VOITA


1. Sekoita jauhot maitoon, ja lisää suola ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Sekoittele seosta, kunnes se on hieman paksuuntunut ja anna sen vain olla 30-60 minuuttia ennen paistoa.
2. Lämmitä uuni 225 °C.
3. Voitele piirasvuoka voilla. Nypi ylimääräistä voita; pilko sitä käsissäsi ja tiputtele eri puolille piirasvuokaa ihaniksi mönteiksi. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20-30 minuuttia, kunnes on ruskeahko ja kypsä.

Vinkki Tee taikina kaksinkertaisena ja paista voilla voidellulla pellillä!

Peeäs Voitele vuoka/pelti voilla leivinpaperinkäytön sijaan! Voista tulee ihanaa makua ja epäekologinen leivinpaperi jää käyttämättä.

Penkkaripäivänä lukiolla soi liian monta kertaa Frontside Ollie. Asiaa ei myöskään hirveästi helpottanut se, että Justin Bieber sai kimityksensä kuuluviin heti Frontside-Robinin perään. Frontside Ollie jää valitettavan hyvin päähän, ja jos se ei jollain vielä päässä soi, niin nyt sitten viimeistään!


Kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku.
(Lea-mummeli Sooloilua-elokuvasta)


©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...