11. helmikuuta 2012

Ravintola LoisteLukion kolmannen koeviikon jälkeen lähdettiin mun ihanan ystävän kanssa Helsinkiin Lasipalatsia vastapäätä sijaitsevaan Ravintola Loisteeseen herkuttelemaan.


Viime syksyn Ruoka- ja viinimessujen jälkeen päätettiin, että Flora-mainoksessakin esiintyvän Kari Aihisen Savoy-ravintolaan on mentävä. Tällä kertaa ei kyllä budjetti siihen monen Michelin tähden ravintolaan riittänyt, mutta varsin hauskaksi osoittautui tämä Helsingin Sokoksen 10. kerroksessa lymyävä ravintola Loiste. Kuten voinee olettaa, hinnat eivät ole Lidl-luokkaa, mutta kyllä opiskelijabudjetti muutaman kerran vuodessa himpun hintavampaan menuun venyy - onhan kyseessä sentään ruoka! Ei-niin-kulinaristeille löytyy kyllä Hesburgereita ja McDonaldseja tietenkin joka kulman takaa.

Loisteen plussat:

+ kivan korkealla, näköalat 10. kerroksesta mm. Kampin suunnalle
+ ruoka nam hyvää
+ tuore tai ainakin super pehmeä ja lämmin alkupalaleipä, ei erillistä veloitusta
+ ystävällinen henkilökunta

Alkupalaleipä

Loisteen miinukset:

- kaverin ruoka hieman viilentynyt, kastikeeseen tullut "kuori" (vaikka keittiö on aivan lähellä)
- toisinaan hitaanpuoleinen henkilökunta
- ei liiallisesta korkeanpaikankammoisuudesta kärsivilleMenu oli oikein kiva, olisin voinut tilata oikeastaan mitä tahansa. Päädyin kuitenkin ylimmässä kuvassa näkyvään paistettuun punamulloon eli hauen sukulaiskalaan äyriäisrisotolla ja rapuliemellä. Sitä voi hei kutsua ruoaksi, se oli TOSI hyvää!


Pihlis eli mun paras ystävä tilasi hirviwallenbergin juurespyreellä, puolukkasiirapilla ja riistakermalla. Tosiaan, kastike oli saanut päällensä kuoren ja juurespyree oli hieman jäähtynyt. Tähän annokseen kuului myös lämpimiä hillosipuleita.

Hirviwallenberg

Meidän oli tarkoitus mennä La Torrefazzione-kahvilaan, mutta sen ollessa pieni yksityinen kahvila oli se ihan täpö täynnä, emmekä ehtineet ennen elokuvan alkua muualle kuin johonkin ketjukahvilaan. Minä tilasin cappucinon ja Pihlis minttu-suklaasteamerin. Siitä me real-kulinaristit jatkoimme Kinopalatsiin katsomaan Varasto-leffan - ei poppareiden ja limujen kanssa, vaan Stockan Herkusta ostamiemme ihanien Nature Fresh -smoothien, Linkosuon valkosipuliruisneppien ja tuoreiden Kouvolan lakritsien kanssa.

Ensi kesänä - vaikkapa siitä syystä, että ensimmäinen vuosi lukiossa on suoritettu toivottavasti edes jonkinlaisella kunnialla - käymme katsastamassa Savoy-ravintolan.


Muita Helsingissä sijaitsevia ravintoloita, joihin olisi siistiä päästä syöpöttelemään:

Farang, Chez Dominique, Silvoplee, Sipuli, Kaarna, Gaijin, Olo ja Juuri.


Siskoni kommentti oli, kun kuuli, että kävin Mäkkärin sijaan Loisteessa: "Oikeen piti sivistyneesti käydä ravintolassa." Hahaha.

Peeäs Saimme pöydän Loisteesta ilman mitään varausta lauantai-iltapäivällä pian sen aukeamisen jälkeen. Sattumalta viereisessä pöydässä istui matematiikanopettajien seurue, joka piti jonkinlaista palaveria siinä samalla syöden. Heidän lähtiessä huomasimme myös yhden meidän lukion matematiikan opettajan siinä, haha :D


Ravintola Loiste
Kaivokatu 3, 10. krs
00100 Helsinki


©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...