3. helmikuuta 2012

Tohtorinhattu

 


Hehei vaan kaikille!

Nyt voin sanoa, että koeviikko on yhtä vaille ohi - maanantaina vielä psykologian koe, niin that's it! Tämä koeviikko ei ole kyllä ollut ihan normaaleimmasta päästä: sain toteutettavakseni tohtorin väitöstilaisuuteen kakun, jonka toimituspäivä oli keskellä koeviikkoa. Kun koko kakkuprojektin jakoi usealle päivälle, niin hyvinhän sekä kakkuprojektista että koeviikosta selvisi.

Kaksikerroksisen kakun päälle laitoin tämän tohtorinhattu-koristeen. Tuon lieriosuuden liimasin jo ennen kuljetusta kakun ylimpään kerrokseen kiinni, mutta äiti laittaa tuon silinteriosuuden vasta juhlapaikalla kakun päälle.

Mallia katsomalla tein tällaisen version tästä. :)

Tarvitset:

minkätahansa väristä marsipaania pala pötköstä
lisäksi marsipaania/sokerimassaa + mustaa geeliväriä/elintarvikeväriä/pastaväriä
 pieni pala sokerimassaa/marsipaania + kultaista glitteriä/tomuväriä
sokerikuorrutetta (kaupasta vaikka valmiina)1. Pätkäise marsipaanista n. 4 cm korkea pala. Muovaa siitä haluamasi korkuinen silinteriosuus, pidä kuitenkin muoto samana, pyöreänä.


2. Värjää massaa mustaksi. Päällystä kohdassa 1. pätkäisemäsi marsipaaniköntti aivan mustalla massalla,  kuten marsipaanikakunkin päällystäisit (nosta kaulittu massalevy köntin päälle, painele ja silottele reunoilta). Leikkaa ylimääräinen massa reunoilta irti. Tee hatun reunaan "vekit" painelemalla esim. hammastikulla railoja pintaan.3. Kauli mustasta ylimääräisestä massasta suikale, leikkaa siitä "nauha" ja liimaa sokerikuorrutteella silinterin alareunaan (ylin kuva) ja muovaa myös "rusetti", jonka päälle lyyra tulee.
4. Muovaa lopusta mustasta massasta lierit, eli musta, pyöreä, n. 1,6 cm säteeltään suurempi "laatta" kuin itse silinteriosuus.
5. Ota valkoisesta massasta pieni pala ja värjää se kultaisella sävyllä käsissäsi. Litistä kultainen möntti ohueksi, lyyrantyyliseksi lätyksi. Tomuta pintaan vielä kultaa. Anna kuivua.

Pikkuinen lyyra. :)

6. Kokoa hattu: Liimaa silinterin alareunaan kiertävään nauhaan musta "rusetti" ja liimaa rusetin päälle kultainen lyyra. Voit halutessasi liimata silinteriosuuden lierin päälle.

Alareunan lieri vielä puuttuu.

©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...