13. marraskuuta 2011

Angry Bird


Hyvää isänpäivää täälläkin, ISI!



Iskä pelasi viime keväänä Angry Birds -mobiilipeliä addiktinomaisesti, kuten kaikki pikkupojat. Onneksi kyllästyminen koitti ja nyt tämä peli vain komeilee iPadin valikoissa. Siitä keksinkin, että täytyy tehä kakku. Loppujen lopuksi tämä oli tosi helppo toteuttaa. Koottiin kulhoon nurin päin se varsinainen kakkuosa, keikattiin, värjättiin marsipaani punaiseksi ja päällystettiin kakku. Sitten vähän valkoista, keltaista ja mustaa massaa leikeltiin ja muotoiltiin ja - tattadaa - vihainen lintuhan se siinä.

No, muuten oli kakku ihan piece of cake, mutta punaiseksi värjääminen tuotti ongelmia. Nestemäinen Dr. Oetkerin punainen elintarvikeväri tekee massasta löysää, ja siksi massaa piti aina jääkaapissa jähmettää. Kolmeen kertaan jouduin punaisen massan uudelleen kaulimaan - muista siis tomusokeri! Sitä tarvitaan tosi paljon. Lopuksi suihkaus elintarvikekimallesprayta ja valaamis!


Tarvitset:

1/2 Kääretorttupohja + kostutukseen appelsiinimehua tai kaakaota

täytteeseen:

2 dl vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
130g Maraboun appelsiinkrokanttisuklaata
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl kaakaojuomajauhetta
(1 rkl sokeria)

kuorruttamiseen:

1/2 satsi Sokerikreemiä
250g marsipaania + punaista elintarvike- tai pastaväriä
50g sokerimassaa, josta
  • valkoinen etuosa
  • silmän valkuaiset
  • nokka + keltaista elintarvikeväriä
  • pyrstö + mustaa elintarvikeväriä
  • silmän mustuaiset + mustaa elintarvikeväriä
sokerikuorrutetta
elintarvikekimallesprayta (mm. UllanUnelma ja Bake And Party -nettikaupoista tai Confetista)


1. Valmista kääretorttupohja. Säästääksesi taikinaa voit levittää pellille neljä erikokoista taikinaympyrää, jotka sitten kootan kulhoon taikinan kanssa.
2. Vaahdota vispikerma ja sekoita tuorejuusto mukaan. Sulata appelsiinisuklaakrokantti kattilassa vesihauteessa. Jäähdytä hieman. Lisää kerma-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kaakaojauheet ja tarvittaessa/halutessa sokeri.


3. Vuoraa pieni kulho tuorekelmulla. Leikkaa kulhon pohjalle kääretorttupohjasta pyöreä kiekko ja kostuta se. Lisää täytettä. Aseta taas kääretorttupohjasta leikkaamasi kiekko, kostuta ja levitä täytettä. Toista sama vielä kaksi kertaa. Anna hyytyä jääkaapissa.


4. Kippaa kakku tarjoilualustalle. Valmista sokerikreemi ja sivele pintaan.

Ilman sokerikreemiä
5. Värjää marsipaani punaiseksi ja kuorruta kakku, apua Kuorruttaminen sokerimassalla/marsipaanilla -julkaisusta.
6. Kauli valkoista sokerimassaa silikonialustalla ja leikkaa tuollainen "ruokalappu". Kiinnitä sokerikuorrutteella linnun etuosaan.
7. Värjää pieni massaköntti keltaiseksi, muotoile nokka ja kiinnitä sokerikuorrutteella. Muotoile silmän valkuaiset, liimaa sokerikuorrutteella.
8. Värjää köntti sokerimassaa mustaksi ja muotoile silmiin mustuaiset sekä linnun peffaan pyrstö. Mustuaiset pysyvät valkuaisissa ihan painamalla, pyrstö kannattaa "liimata" sokerikuorrutteella. Koristele halutessasi suihkauksella kimallesprayta.


©2011 • Taikakaulin

8 kommenttia:

Brain kirjoitti...

Onpas hauskan näköinen kakku! :)

Krike kirjoitti...

Kiitostostos : )

Anonyymi kirjoitti...

vitsi miten hieno :) täytyy sanoo että oot kyllä tosi taitava, tuskin kovin monelta onnistuis :)

Krike kirjoitti...

Kiitoos Jenni :)

Kakkumonsteri kirjoitti...

Sinullakin on kauniita kakkuja täällä. =) Linkitän sinut blogiini. ;) Tosi hienon punaisen sävyn olet saanut nestemäisellä elintarvikevärillä aikaiseksi! Ei onnistu usein pastaväreilläkään. Söpö tämä lintu. =) Näitä angry bird kakkuja olen itsekin saanut jo kolme vääntää. Tosi suosittuja ovat. =D

Krike kirjoitti...

Kiitoos! Katselinkin näitä Angry birdsejä blogissasi :D Olihan tuo värjääminen jokseenkin rasittavaa, mutta onnistui!

Anonyymi kirjoitti...

Olen ajatellut tehdä kakun johon tulisi punaiset pohjat. Käykö dr.oetkerin punainen elintarvikeväri (nestemäinen)? oletko itse koskaan käyttänyt?

Krike kirjoitti...

Moikka ja pahoitteluni kestäneestä vastaamisesta! Oetkerin väri on nestemäistä, joten jos päätyisin sitä käyttämään, lähtisin varovasti lisäämään sitä, jotta taikinan koostumus säilyisi mahdollisimman oikeana. Itse värjäisin kakkutaikinan - ja olen värjännytkin - esim. Wilsonin geelimäisellä värillä tai värijauheella, sillä ne eivät tuo taikinaan "ylimääräistä" nestettä. :)