25. marraskuuta 2011

Pikkuleipurin joulusuklaatKahden lauantain Leivontakurssilla teimme myös näitä joulusuklaita. Tosi helppoja valmistaa ja koristelu on tosi hauskaa - ainakin pienempien mieleen. Olen saanut strösseleitä ja nonparelleja Dr. Oetkerilta ja Meiralta ihan hirveästi, niin tämä osoittautui oikein tehokkaaksi konstiksi päästä niistä eroon. En kauheasti käytä strösseleitä tai sen sellaisia.

Tarvitset:

maitosuklaata
karkkeja (värikkäitä ovat esim. Smarties tai M&M´s)
rusinoita, kuivattuja hedelmiä
strösseleitä, nonparelleja

Tarvikkeet :)
1. Mittaa kattilaan vettä ja laita kuumuutta kestävä kulho (metallinen) veden päälle. Paloittele suklaa ja laita kulhoon. Kuumenna vesihauteessa, kunnes suklaa on sulaa.


2. Nostele suklaata lusikoiden avustuksella leivin- tai voipaperille ensin keoiksi, joita hieman tasoitat. Älä tee liian ohuita - ne eivät pysy ehjinä, vaan murtuvat rikki.
3. Koristele karkeilla, rusinoilla, strösseleillä - millä vain haluat.


Muistathan että suklaa alkaa kovettumaan alle kymmenessä minuutissa, joten älä jahkaile koristelun kanssa.

Vinkki Suklaata voi sulattaa myös syvällä lautasella mikrossa. Silloin täytyy päivystää mikron vieressä koko ajan ettei se pala.

Peeäs Jos joku sai sellaisen kuvan, että minä vain paparazzeilin kurssilla, niin se ei tosiaan pidä paikkaansa. :D Pikaisesti napsin kuvia, ja nyt kamera on pullataikinan ja suklaasörsselin koristama, ihan kun mä nyt jotain käsiä olisin ehtinyt pestä - lapset vain pakotin pesemään... :-)


©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

tehtiin tällasia samaan tyyliin pikkuveljen kanssa- ja oli ihan tosi innoissaan! miten olet noita koristeita saanut, siis meiralta ja dr. oetkeriltä, jotenkin oman blogin kautta vai jossakin arvonnassa? mun mielestä niitä on hauska käyttää just tälleen koristeluissa, ja esim. muffinssien kuorrutteiden päällä, mutta ovat melkoisen kalliita... :)

Krike kirjoitti...

Nämä koristeet sain kesän 2011 lopulla Dr. Oetkerilta osana näytepakettia bloggaajille. :)