24. marraskuuta 2011

Himpun terveellisempi hedelmä-marjapirtelö







Leivontakurssin ohjelmistoon kuului myös tämä pirtelö. Oikeastaan pirtelölle ei tarvitse edes mitään ohjetta - mitä tahansa aineksia sekaisin, niin hyvä tulee! Kuitenkin tähän laitan tämän meidän version. Teimme kolme kannullista, joista kaksi joimme kurssilla ja yhden minä otin kotiin.

Itse en ihmeemmin välitä banaanista, mutta se kummasti tuo luontaista makeutta pirtelöön. Sen sijaan voi käyttää myös persikkaa, mangoa, ananasta, vesimelonia, omenaa, appelsiinia, mandariinia, viinirypäleitä... Lista on loppumaton ;) Mansikan, vadelman ja mustikan sijaan voi käyttää puolukoita, karpaloita, mustaviinmarjoja tai vaikkapa lakkoja.

Kuvissa näkyy pikkuleipureita, mutta heitä ei voi tunnistaa essun perusteella kuin korkeintaan heidän äitinsä. ;)


Tarvitset:

2 banaania
n. 3 dl mansikoita
n. 3 dl vadelmia
n. 2 dl mustikoita
1 prk (200-250g) maitorahkaa
loraus maitoa (noin 3-4 dl)
( sokeria )



1. Kuori ja pilko banaanit.


2. Laita banaanit kulhoon/kannuun ja lisää marjat. Lisää myös maitorahka ja maito. Soseuta sitten sauvasekottimella. Maista, ja mausta sitten sokerilla, mikäli se sen vaatii. 




Vinkki
  • Jos haluat paksumpaa ja lusikoitavaa pirtelöä, älä laita maitoa niin paljoa. Jos taas haluat juotavaa pirtelöä, laita maitoa runsaammalla kädellä.
  • Pirtelönteko onnistuu myös blenderissä.

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: