19. marraskuuta 2011

Joulupullataikina



 

Alakoululaisille tarkoitetulla Leivontakurssilla teimme joulupullia. Joulupullia nimeltään siksi, että niissä on värinä ja makuna sahrami.

Kiitän nuorisoseuraamme siitä, että minua pyydettiin vetämään tätä kurssia kaverini kanssa ja kiitos myös kaikille i-h-a-n-i-l-l-e kurssille osallistuneille lapsille!!


Tarvitset:

5 dl vettä tai maitoa
50g tuorehiivaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 0,25g sahramia (pussissa on 0,5g sahramia)
200g voita tai margariinia

pinnalle:

rusinoita
kananmuna
raesokeria


1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Sekoita hyvin.
2. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää suola, sokeri sekä sahrami.
4. Mittaa osa vehnäjauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa.


5. Sulata voi tai margariini ja lisää taikinaan. Annataikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Innokkaat kätöset taikinassa :)
6. Leivo taikinasta pullia, kohota vielä kymmenisen minuuttia. Voitele munalla ja paista 225 lämpöisessä uunissa.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...