Pullaukkonen |
Vasemmalla pullakoira, vieressä pullaukot |
Isompia ja pienempiä pullaukkoja |
Vedin kaverini kanssa kylämme nuorisoseurantalolla alakoululaisille Leivontakurssin. Teimme siellä kaikenlaista: riisisuklaita, piparkakkutaikinaa ja pipareita, pirtelöä, joulusuklaita sekä näitä joulupullia. Nämä ovat juuri JOULUpullia sen takia, että taikinaa maustetaan ja värjätään sahramilla - maailman kalleimmalla mausteella. Onhan se ihan järkkyä, että 0,5g sahramia maksaa kolme euroa...
Mulla oli tosi hauskaa leivontakurssilla, toivon, että kaikilla muillakin oli! :)
Tarvitset:
satsin Joulupullataikinaa
koristeluun:
rusinoita
kananmuna
raesokeria
1. Valmista taikina.
2. Muotoile taikinasta pullaukkoja ja -akkoja tai mitä tahansa - vaikka kransseja. Painele koristeeksi rusinoita.
3. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 °C uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja nätin ruskeita.
©2011 • Taikakaulin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti