20. marraskuuta 2011

Joulupullat á la parhaat pikkuleipurit

Pullaukkonen
Vasemmalla pullakoira, vieressä pullaukot


Isompia ja pienempiä pullaukkoja


Vedin kaverini kanssa kylämme nuorisoseurantalolla alakoululaisille Leivontakurssin. Teimme siellä kaikenlaista: riisisuklaita, piparkakkutaikinaa ja pipareita, pirtelöä, joulusuklaita sekä näitä joulupullia. Nämä ovat juuri JOULUpullia sen takia, että taikinaa maustetaan ja värjätään sahramilla - maailman kalleimmalla mausteella. Onhan se ihan järkkyä, että 0,5g sahramia maksaa kolme euroa...

Mulla oli tosi hauskaa leivontakurssilla, toivon, että kaikilla muillakin oli! :)

Tarvitset:

satsin Joulupullataikinaa


koristeluun:

rusinoita
kananmuna
raesokeria


1. Valmista taikina.
2. Muotoile taikinasta pullaukkoja ja -akkoja tai mitä tahansa - vaikka kransseja. Painele koristeeksi rusinoita.


3. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 °C uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja nätin ruskeita.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: