26. elokuuta 2012

Valkosuklaa-sitruunatryffelit mustapippurilla




Tein kaverilleni synttärilahjaksi näitä tryffeleitä Jauhot suussa -Jonnan ohjeella. Söin itse yhden tryffelin, ja mun makuun olisi sitruunamehun lisäksi voinut laittaa sitruunankuorta raasteena, sillä olen sitä mieltä, että makujen pitää tulla selkeästi ja voimakkaina esiin.


Tarvitset:
200g valkosuklaata
20g kuohukermaa
1-2 rkl sitruunamehua
0,5-1 tl mustapippurijauhetta


1. Sulata puolet valkosuklaasta lautasella mikrossa.
2. Kuumenna kerma ja sitruunamehu kattilassa. Lisää mukaan sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kippoon ja laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Kun massa on jähmettynyt, pyörittele siitä pienehköjä palleroita (n. 9 kpl). Laita ne leivinpaperin päälle lautaselle ja laita jääkaappiin taas.
4. Sulata jäljellä oleva valkosuklaa (100g) ja sekoita sekaan mustapippuri. Dippaa pallurat valkosuklaa-mustapippuritöhnässä ja laita leivinpaperin päälle kuivumaan. Voit vedellä jo jonkin aikaa kuivuneeseen palleroon hammastikulla raitoja tai piikkimäisiä ulokkeita.


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Pihlis kirjoitti...

Kiitos oli tosi hyviä!! :) En kyllä tota sitruunaa erottanut, että varmaan tosiaan, jos sen makuu haluis korostaa, ni enemmän + sitä kuorta :)

Krike kirjoitti...

Mä maistelin peräkkäin sitruunallista ja sitruunatonta tryffelimassaa, ja siinä sen sitruunan kyllä huomasi. Mutta seuraavalla kerralla laittaisin vähemmän kermaa ja enemmän sitruunamehua!