5. elokuuta 2012

Siskon supersuklaakakku

huomatkaa Vagabondin kiilakorot!!


Siskoni päätti rippileiriltä tultuaan, että hänet kastetaan ja konfirmoidaan - sittenkin. Päiviä päätöksenteosta konfirmaatioon oli reilut neljä, ja muiden hoidellessa kaste- ja konfirmaatiobyrokratioita käynnistin jälleen kakkutehtaani  reilun viikon tauon jälkeen. Siskoni absoluuttinen toive oli 150% hilloton kakku, joka sisältäisi suklaata, suklaata, suklaata ja suklaata. Niin, ja vielä suklaata. Ja taloussuklaata. Ja sitten kanssa maitosuklaata.

Tuhtia kakkua keventämään laitoin väliin ohuen kerroksen siskoni sallimaa kermavaahtoa. Päälle tein kaksi suklaaganachekerrosta, jotta lopputulos oli mahdollisimman sileä. Marmeladi kakun pintaan kuorrutteen alle oli ehdottomasti kiellettyä, joten joko kaksi kerrosta suklaaganachea tai kerros kaupan suklaatöhnää varsinaisen suklaaganachen alle ovat varsin paikallaan!

Tein työtä käskettyä, ja niin syntyi kakku, joka sisälsi suklaata kaikella mahdollisella tavalla -  kakkupohjasta täytekerroksien kautta kuorrutteeseen. Kakun päälle muovasin edellisiltana siskoni, josta tuli lihava(jalkainen) ja liian vähän ruskettunut.. Julkaisun lopussa näette todellisen pikkusiskoni! Paras kiitos supersuklaiselle ja kaksi suklaakuorrutepäällistä omanneelle kakulle oli siskon kommentti: "Hyvää!"

Onnea siskoselleni!


Tarvitset: (halk. 15cm)
1/2 Suklaakakkupohja

kostutukseen:
3/4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

väliin:
50g taloussuklaata
n. 0,33 dl kuohukermaa
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria

kuorrutteeseen: (ensimmäinen kerros)
50g taloussuklaata
n. 0,33 dl kuohukermaa
nokare voita

kuorrutteeseen: (toinen kerros)
80g maitosuklaata
50g taloussuklaata
3/4 dl kuohukermaa
nokare voita

koristeluun:
oikeita orvokeita
esim. marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta tehty hahmo


1. Valmista puolikas suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan ja leikkaa kolmeen osaan.
2. Kuumenna väliin tuleva kuohukerma kattilassa ja lisää 50g taloussuklaata mukaan, kun kerma on kerran pulpahtanut. Sekoittele, kunnes seos on tasaista massaa. Voit laittaa kattilan takaisin levylle, niin suklaa sulaa nopeammin.
3. Vaahdota vispikerma ja sokeroi.
4. Kostuta alin pohja, levitä siihen puolet suklaakuorrutteesta ja sen päälle puolet vispikermasta. Nosta keskimmäinen kakkupohja, kostuta, levitä suklaakuorrute ja loput vispikermat. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta sekin.


5. Valmista ensimmäinen kuorrutekerros kuumentamalla kuohukerma kattilassa ja sulattamalla siihen suklaa sekä voi. Kun seos on tasaista, jäähdytä hetki ja kaada sitten kakun päälle ja levitä niin, että valuu hieman reunoille. Anna jähmetä ainakin tunnin verran jääkaapissa ennen toista kuorrutekerrosta.

ensimmäinen kuorrutekerros

6. Valmista toinen kuorrutekerros kuumentamalla kerma kattilassa ja sulattamalla sekaan suklaat sekä voi. Kun seos on tasaista, jäähdyttele hetkinen ja kaada kakun päälle. Tasoita reunoja tarvittaessa. Anna jähmetä, mieluiten yön yli.


7. Koristele kukilla ja marsipaanihahmolla!


Siskot, sisiliskot

Peeäs Sisko sai valita, mitä suklaita kakussa käytin. Kakkutehtaaseeni rantautui siskon shoppaamat Fazerin Taloussuklaa sekä ah-niin-ihana Maraboun maitosuklaa. Nami!


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Rouva Kukko kirjoitti...

Oi, voih ja nam! Tuolla luulis suklaahimon lähtevän. Ja väliin kyllä vois laittaa vaikka tän kesän kirsikkasatoa, jonka kypsyessä en oo osannu päättää millaisen kirsikkakakun tekisin. Suklaa ja kirsikka on kyllä lyömätön yhdistelmä ja tässä kakussa ois tuota suklaata... hmmm...

Taikakaulin kirjoitti...

Suklaahimo lähti totisesti jo ihan pienen palan syötyöäni! Kirsikka olisi varmasti hyvää, mutta tähän versioon sallittiin vain suklaa. (-;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...