21. elokuuta 2012

Kinkkupiiras


Siskoni juhlassa tarjottiin myös tätä kinkkupiirasta, joka on tehty muutoin jo aiemmin postaamallani Mehevän lohipiiraan ohjeella, mutta fisut vaihdettiin vain kinkkuun ja sitruunan maku sinappiin. Mun mielestä lohi voitti kinkun 5-3, mutta oli tämäkin hyvää!!

Veikkailen, että tänä (luku)vuonna reseptejä tai yleensäkin postauksia tulee aika paljon vähemmän kuin mitä nyt aiemmin on tullut, koska mulla ei vaan kauheesti ole aikaa ja energiaa kokkailla koulun ja harrastusten lisäksi. Eihän tämä suinkaan tarkoita, ettei postauksia tulisi, tahti vain hidastuu. ;-)

Seuraava postaus koskee viime sunnuntaina 19. elokuuta vietettyä Ravintolapäivää! :-)


Tarvitset pohjaan:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl oliivi- tai rypsiöljyä
0,75 dl vettä
ripaus suolaa

täytteeseen:
sinappia
300g palvikinkkua (suolattuna tai lisää muutoin noin 1/2-1 tl suolaa)
1 purjosipuli
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3 kananmunaa
pippuria
ripaus suolaa
juustoraastetta


1. Sekoita kaikki pohjan ainekset ja levitä voideltuun irtoreunavuokaan.
2. Pilko palvikinkku. Huuhtele pitkittäissuunnassa halkaistu purjo ja silppua se. Ruskista pannulla. Sekoita palvikinkkupalat sekä ruskistettu purjosipuli.
3. Esipaista piirakkapohjaa 200°C noin 10 minuuttia.
4. Levitä esipaistetulle pohjalle sinappia ohuehko kerros. Levitä purjo-kinkkuseos vuokaan. Sekoita munat, kerma, pippuria ja ripaus suolaa kunnolla sekaisin ja kaada vuokaan. Ripottele juustoraastetta päälle. Paista tasalämmöllä 200°C noin 30-40 minuuttia tai kiertilmalla 180°C noin 20-30 minuuttia.

©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja: