3. elokuuta 2012

Mustikka-valkosuklaahyydykekakku



Tein äidilleni Mansikka-vaniljahyydykekakun kaveriksi tämän mustikkaisen hyydykkeen, kun hän lähti visiitille kummieni luo itärajan tietämille. Samaa mieltä olen tämän kakun osalta kuin mansikka-vaniljahyydykekakunkin: makua eli marjoja olisi voinut olla enemmään. Tästä kakusta jäi täytettä hieman yli mansikka-vaniljahyydykekakun tapaan, ja ylijäämistä tein itselleni pienen kakun.


Tarvitset:
Gluteeniton pähkinäpohja hyydykekakulle puolikkaana tai Keksimurupohja puolikkaana

täytteeseen:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (tässä: Philadelphia, 200g)
90g valkosuklaata
130g tuoreita mustikoita
3 rkl sokeria
2-3 rkl kiehuvaa vettä

koristeluun:
2-3 dl tuoreita mustikoita
hyytelösokerikiille (1 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria)


1. Valmista gluteeniton pähkinäpohja hyydykekakulle ja painele leivinpaperin päälle irtoreunavuokaan.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto huolellisesti.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita hieman jäähtyneenä kerma-tuorejuustomassan sekaan.
5. Mössää mustikoita haarukalla lautasella ja lisää sekaan. Mausta sokerilla tarvittaessa.
6. Sulata liivatteet 2-3 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä ja sekoita nauhana täytemassan sekaan. Kaada kakkvuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä.


7. Ripottele vähintään pinnasta hyytyneen kakun päälle mustikoita ja valmista hyytelösokerista kiille. Keitä vajaa 1 dl vettä ja sulata noin 1 dl sokeria veden sekaan. Keitä noin puoli minuuttia, jäähdyttele hieman ja kaada mustikoiden päälle. Jähmetä jääkaapissa.

Kylmäkallejen päällä kylmälaukussa :-)

Jämäkakkunen


©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...