14. elokuuta 2012

Piilomansikkakakku
Hejjj ja terveisiä epäyhtälöiden parista! Yksinkertaisesti en vaan pysty tekemään matikan läksyjä, kun en ymmärrä niitä ollenkaan. Niin uskomattoman harva sitten todellisuudessa tekee yhtään mitään jollain diskriminantilla, logaritmilla tai derivaatalla, että mun mielestä lukion lyhyessä matikassa kuuluisi olla yksinkertaisia käytännönlaskuja, kuten kakun ainesosien laskeminen, lämpötilan alentaminen tavisuunista kiertoilmalla paistamiseen ja sitä rataa.

EDIT: Opettajaiskästä oli taas hyötyä, epäyhtälöt onnellisesti ratkaistu!! :)

Tämä kakkunen tuli tehtyä pikkusiskoni juhliin, joista olen jo kertonut riittävän monessa julkaisussa (klikkailkaa halutessanne elokuun 2012 aiempia julkaisuja). Sunnuntaiaamuna kaikki marjanmyyjät olivat jossain ihan muualla kuin mansikkakojulla kaupan edessä, joten oli pakko tyytyä kiiveihin. Täysin huijausta kakun nimi ei silti ole, sillä olihan täytteenä ihan real-mansikkaa ;-)


Tarvitset:
6 kananmunan Nopea kakkupohja

kostutukseen:
n. 3/4 - 1 dl maitoa
n. 1 tl vaniljasokeria

täytteeseen:
300g sokeroitua mansikkasosetta (tässä itse tehtyä)
3 dl vispikermaa
n. 3-5 rkl sokeria

koristeluun:
5-6 kiiviä siivuina
hyytelösokerikiille paketin ohjeen mukaan

kuorruttamiseen:
n. 4-5 dl vispikermaa
6 rkl sokeria


1. Valmista nopea kakkupohja ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
2. Sekoita kostukkeen ainekset.
3. Vaahdota täytteen vispikerma ja sokeroi. Kostuta alin kakkupohja, levitä mansikkasosetta ja vispikermaa. Nosta keskimmäinen kakkupohja, kostuta, levitä mansikkasosetta ja kermavaahtoa. Nosta viimeinen kakkupohja ja kostuta.
4. Kuori kiivit. Leikkaa siivuiksi ja asettele kakun päälle. Valmista hyytelösokerikiille paketin (DanSukker) ohjeen mukaan.
5. Vaahdota 4-5 dl vispikermaa ja sokeroi. Pursota reunoille ensin koripunostyllalla pystysuunnassa raidat ja niiden väliin tähtityllalla. Pursota päälliskoukerot tähtityllalla.

jag och de där stora kakorna


©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...