9. elokuuta 2012

Grillattu kuningatarpiirakkaJotta koko viikon mittainen syysloma ja pitkä joululoma on ansaittu, palailimme meidän koulussa pulpetteihin eilen, 8. elokuuta. Opiskelufiilis on ihan nollassa ja aivan liian aikaisia aamuja taas yhden lukuvuoden verran edessä. Jeee. Ensimmäiset oppitunnit ovat siis takana, ja mulla on enkussa varmaan sama fiilis kuin monilla ruotsissa - niin vaikeeta!! Täytyy kai tehä asennevaihdos ja yrittää tsempata..

Ennen kuin arki taas valloittaa kaiken, hypätään muutaman postauksen verran tämän lisäksi vielä heinäkuun lopulle! Pyöräilimme nimittäin kaverini kanssa juna-asemalle, josta matkasimme aina Kouvolan junan eteisen pyöräpaikoille asti. Hypättyämme pois Kouvolan junkkusesta pyöräilimme kaverini mökille, jonne emme ostelleet juurikaan ruokaa eli edessä oli survival days. Tämä toisiksi vikana päivänä itsepoimituista marjoista ja peruskuivakamoista tehty yksinkertainen ja helppo grillipiirakka hoiteli jälkkärin roolin. Vikana aamuna vedettyämme tämän piirakan jämät naamariin lähdimme polkemaan kotiin, ja matkaahan oli kepeät 100 kilometriä. Fillaroitiin tuo matka yhdessä päivässä suunnilleen neljässä osassa, ja mun jalat eivät (ole) olleet juuri yhtään kipeät! Hiphei minä todellinen urheilija!


Tarvitset:
2 dl ruisjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
100g voita
1/2 dl sokeria

paljon mustikoita ja vadelmia
sokeria


1. Nypi ruisjauhot, kaurahiutaleet, voi ja sokeri murumaiseksi massaksi ja painele alumiinivuoan pohjalle. Esipaista pohjaa keskikuumassa grillissä noin 10 minuuttia. Nosta tarvittaessa ylemmälle ritelikölle, ettei pohja tummu ja pala.


2. Lusikoi marjoja piiraspohjan päälle haluamasi verran ja ripottele sokeria hieman päälle. Anna marjojen pehmetä grillissä noin 10-15 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile!Peeäs Kunhan vain kaverini kanssa ehdimme editoita, tiedossa on taas kokkailuvideoita! :-)

©2012 • Taikakaulin

3 kommenttia:

Pihlis kirjoitti...

Ihan tosi helppoo ja hyvääää!

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kun tarkenisi grillailla! Meinasi sormet paleltua tänä aamuna mustikassa! :D

Taikakaulin kirjoitti...

No totta, tänään mulla oli koulussa vielä sandaalit, ja oli aamulla kyllä aika kirpeän viileä ilma! Mut eikse grilli kumminkin lämmitä? (-;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...