17. elokuuta 2012

Suklaakakku valkosuklaamosaiikilla



Hyvät ja huonot uutiset: Oon tosi onnellinen! Nykyään meiltä täältä supermaaseudulta kulkee aamubussi puoli kasin maissa, kun aiemmin sai tien poskessa, usvan keskellä, aamupala laukussa seisoskella siinä vähän puoli seitsemän jälkeen. Kenties viime keväiset bussiaikatauluvalitukset - joista yksi oli tietenkin minulta - olivat osasyynä siihen, että ne tappoaamut muuttuvat minun osaltan ensi maanantaista 20. elokuuta lähtien aika tosi inhimillisiksi! Jes, tätä on odotettu! Ja huonoja uutisia on ihan kokonaiset nolla. :)

Sitten kakkuseen! Siskoni yhdistettyyn kaste- ja rippijuhlaan (josta voit lukea täältä, täältä, täältä ja täältä) tein Piilomansikkakakun kaveriksi siskon asettamien määräysten mukaisen suklaakakun (sama kuin Siskon supersuklaakakku, mutta isompi ja eri koristelulla). Näin Ebellä Mansikkamäessä tuollaisen vekkulin mosaiikkikoristelun, jonkalaisen halusin tehdä tähän kakkuun. Itse tykkään tosta mosaiikista!!

Makeaa loppukesää kaikille!


Tarvitset:
Suklaakakkupohja

kostutukseen:
n. 1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

väliin suklaaganache:
100g tummaa suklaata
0,66 dl kuohukermaa

1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria

ensimmäiseen kerrokseen ganachea:
100g tummaa suklaata
0,66 dl kuohukermaa

toiseen kerrokseen ganachea:
200g maitosuklaata
1,15 dl kuohukermaa
kiva nokare voita

koristeluun:
100g valkosuklaata
tuoreita orvokkeja


1. Valmista suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa kolmeen osaan.
2. Sekoita kostukkeen maito ja vaniljasokeri sekaisin.
3. Suklaaganache kakun väliin: Kuumenna väliin tuleva kuohukerma kattilassa ja lisää mukaan suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota vipsikerma ja sokeroi.
4. Kostuta alin kakkupohja, levitä puolet väliin tulevasta suklaaganachesta, jonka teit kohdassa 3. Levitä kerros kermavaahtoa. Nosta seuraava kakkupohja, kostuta, levitä suklaasörsseli ja levitä kermavaahto. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta.
5. Ensimmäinen kerros suklaaganachea: Kuumenna kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa sekaan. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä hieman ja kaada kakun päälle. Levitä niin, että se valuu myös osittain reunoille. Anna jähmettyä tunnin verran.
6. Toiseen kerrokseen ganachea: Kuumenna kerma kattilassa ja sulata sekaan voi. Lisää mukaan maitosuklaa paloina ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä hieman paksummaksi ja kaada kakun päälle. Levitä tarvittaessa reunoille, mutta älä sörki kakun pintaa! Anna jähmettyä.
7. Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa mikrossa. Levitä sula suklaa leivinpaperille ohuehkoksi kerrokseksi ja anna jähmettyä kunnolla.



8. Murskaa varoen jähmettyneestä valkosuklaasta haluamiasi palasia ja asettele kakun päälle. Viimeistele vielä tuorein orvokein!



Sisko the kakunkorkkaaja

1/2 tarjoiluista

Tekijänkpl!


©2012 • Taikakaulin

9 kommenttia:

Repsu kirjoitti...

toi näyttää niiiin suklaiselta, nam :)

Krike kirjoitti...

Ja sitä se todellakin on! :-)

terttu kirjoitti...

näyttääpä herkulliselta! olet todella taitava!

Krike kirjoitti...

Voi, kiitos paljon!

Anonyymi kirjoitti...

Ai kun näyttää hyvältä!

Lueskelin tuossa muuten uusinta Ruoka-Pirkkaa ja huomasin siellä kukkakaali-savujuustokeiton ohjeen, joka oli melko suora kopio tosta sun samaisesta keitosta. Pakko vaan ilmottaa kun itseäni inhottaa tollanen kopioiminen :/

Krike kirjoitti...

Kiitos!

Minä tässä se laiton olen, sillä Pirkan nettisivuilta on kyseinen keitto-ohjeeni. En ollut alkuperäistä lähdettä vaan reseptiini laittanut, lisäänpäs heti! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! hei mulla ois tuttavan hautajaiset tulossa :( lupasin kyllä sinne tehdä gluteeenittoman ja livatteettoman juustokakun PLIIIIS voisitko tehdä sen mulle malliks :D ja mielellää jos tän viikon aikana :) kun tän viikon loppupuolella on jo hautajaiset :(

Krike kirjoitti...

Moikka! Mun täytyy kyllä sanoa, että mulla on tosi kiireinen viikko, enkä näin nopealla aikataululla millään ehdi. Gluteenittoman hyydykekakun olen kyllä jo aiemmin tehnyt ( http://taikakaulin.blogspot.fi/2012/07/mansikkainen-vaniljahyydykekakku.html?showComment=1343071085730#c8384370140000599929 ), mutta liivatteettomista kakuista ei ole kokemusta. Osanottoni suruunne!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos. Ei se mitään kunhan katon tost mallia :D etin vaan jostai sen liivatteettoman täytteen :) ja kiitti nopeasta vastauksesta