12. elokuuta 2012

Mehevä lohipiiras



Siskoni kaste- ja rippijuhlaa juhlittiin kummien, mummun ja naapureidemme kanssa heti superpitkän kirkkohärdellin jälkeen sunnuntaina 5. elokuuta. Tänään - 12. elokuuta - juhlimme siskoani mummun, serkkujen, pikkuserkkujen, siskoni kavereiden sekä äidin ja iskän veljien sekä heidän perheidensä kesken. Yksi yhdistävä tekijä molemmissa juhlissa oli valkoisten pöytäliinojen sekä ikuisen juhlakiireen lisäksi tämä mehevä ja aika loistava lohipiiras, jonka äitini otti Herkku ja koukku -ruokablogista. Ihan alun perin ohje on pastanjauhajien.

Kiitos äidille kokkailuhjälpistä!


Tarvitset pohjaan:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl oliivi- tai rypsiöljyä
0,75 dl vettä
ripaus suolaa

täytteeseen:
1 purjosipuli (ja ne vihreät roikot kanssa!!)
300g kylmäsavulohta
1/2 punttia tuoretta tilliä
1/2 sitruunan mehu
2 dl kermaa (kuohu- tai ruokakerma)
3 kananmunaa
pippuria
öljyä
juustoraastetta


1. Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Levitä massa irtoreunavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperista leikattu ympyrä. Voit halutessasi voidella vuoan reunat. Levitä taikinaa myös reunoille.
2. Halkaise purjosipuli pitkittäissuunnassa ja huuhtele! Silppua pieneksi hakkelukseksi. Pilko myös lohi. Silppu myös tilli. Ruskista ensin purjosilppu pannulla ja lisää sekaan lohi sekä tilli. Puserra sitruunamehu. Anna muhia hetki ja rouhi sekaan pippuria.

huomatkaa äidin auttavat kädet ;-D

3. Sekoita kerma ja kananmunat. Voit rouhia myös pippuria mukaan.
4. Esipaista piiraspohjaa 200°C noin 10 minuuttia.
5. Kaada lohi-purjo-tilli-sitruunamehuseos piirasvuokaan. Kaada päälle munamaito. Ripottele juustoraastetta. Kypsennä 200°C uunissa noin 30-40 minuuttia tai kiertoilmalla noin 175-180°C noin 20-30 minuuttia.


©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

siis tämä piirakka on SUPERHYVÄÄ!

Krike kirjoitti...

kai sen voi niinkin ilmaista, ps. i know who you're ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Oi, tätäpä pitää kokeilla johonkin illanistujaisiin. Sopii myös "lihattomille". :) Ja kiva kun tässä on vaan tällaisia perusraaka-aineita!

Krike kirjoitti...

Jepsan, lihattomille sopii! Suosittelen kokeilemaan!! :)