11. joulukuuta 2011

Riisisuklaat


Leivontakurssin ohjelmistoon mahtui myös tämä herkullinen karkkiohje. Teimme tällä kertaa kookosrasvasta ja kaakaojauheesta, mutta onnistuu nämä myös oikeasta suklaasta ja voista/margariinista.

Näitä voi tehdä vaikka purkillisen joululahjaksi kaverille :)


Tarvitset:

125g kookosrasvaa
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 8 dl riisimuroja


1. Sulata kookosrasva kattilassa ja anna hieman jäähtyä.

Usko tai älä: kookosrasvasula on kattilassa

2. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri mukaan ja sekoita tasaiseksi.

Kuiva-aineet voi sihdata joukkoon, jos haluaa. :)

3. Lisää riisimurot ja sekoita kevyesti. Nosta kahdella lusikalla leivosvuokiin riisisuklaapalleroita. Anna jähmettyä.


Peeäs Huomenna (maanantaina 12.12.) on Paul McCartneyn keikka Hartwall-areenalla - mä ja isi ollaan valmiita, jeeee!



©2011 • Taikakaulin

7 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Tulee niin oma lapsuus mieleen näistä kookosrasva-kaakaojauhepalleroista:D

nami-hiiri kirjoitti...

Hetkittäin unohdetun riisisuklaan uustuleminen ilahduttaa !

Suurin ilo oli kuitenkin lukea kurssistasi hieman nuoremmille ! Olisin halunnut olla kärpäsenä seinällä :D

Olet harvinainen koululainen, joka osaa käyttää vapaa-aikansa hyödyllisesti :D . Turhan moni ikäisesi 'roikkuu ostareilla pahan teossa' :(

www.nami-hiiri.com

Krike kirjoitti...

:D Mulle tulee mieleen ala-asteen pullavälkät, joille jotkut oppilaat näitä värkkäilivät myytäväksi. Minä en oo näitä lapsena kotona tehnyt kun yhden kerran äidin kanssa. :)

Krike kirjoitti...

Ja kiitos nami-hiiri!

Saa nähdä milloin vastaavanlainen kurssi järjestetään uudelleen, tervetuloa sitten vaan kärpäseksi. :D

Niin joo, en tosiaan vietä vapaa-aikaani missään pahan teossa tai ryyppäilemässä. Keittiössä on paljon kivempaa! :)

Repsu kirjoitti...

hei, me tehtiin näitä just tänään kotona! :)

Anna kirjoitti...

Oliks hyvä keikka? :)

Kuulostaa hyvältä noi suklaat!! :D

Krike kirjoitti...

Repsu: Aijaa, hauska juttu! :)

Anna: O-L-I !!! Kiitos :)