30. joulukuuta 2011

Porkkanakakku Jenkkilästä


Jouluaattona meillä syötiin tällaista porkkanakakkua, ja annoimme tällaisen pienen kakun myös meidän naapureillemme. Jos nyt ihan totta puhutaan, minulla oli tässä lähinnä vain makutuomarin pesti, äiti vuorostaan leipoi. Tämä oli silti niin hyvää, että vaikka äidin tekemä tämä melkein on, aion tämän tänne ihmeellisempiä lupia kysymättä laittaa. Kokeilkaa!

 (Alkuperäinen ohje: Doughboy)

Keittiörikasta uutta vuotta joka ikiselle!


Tarvitset: (yksi 24 cm ja kaksi 15 cm tai kaksi 24 cm tai vastaavasti neljä 15 cm)

2,5 dl pähkinöitä (rouheena)
n. 350 g porkkanoita (kuorineen)
1 tölkki ananasmurskaa
4,8 dl (280 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
4 munaa
3,6 dl (300 g) sokeria
240 ml rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria

täytteeseen & kuorrutukseen:

 n. 100 g huoneenlämpöistä, suolatonta voita
400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeri
1 tuore sitruuna (kuori raasteena)
pekaanipähkinöitä



1. Vuoraa yksi iso (24 cm) vuoka ja kaksi pientä (15 cm) vuokaa leivinpaperilla.
2. Rouhi pähkinät ja paahda ne paistinpannulla ilman rasvaa tms.
3. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat.
4. Sekoittelepa jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja kaneli.
5. Vatkaa kananmuna noin minuutti vaahdoksi ja lisää sokeri. Vaahdota, kunnes munavaahto on vaaleaa sekä kuohkeaa, noin 4-5 minuuttia. Lisää sitten öljy ja vaniljasokeri taikinaan samalla vatkaten (!). Lisää kohdassa neljä (4) sekoittelemasi jauhoseos taikinaan pariin kertaan pyöräyttäen.
6. Koska porkkanaraaste, pähkinät ja ananasmurska sopivat yhteen, sekoittelepa ne sekaisin varovasti laskostellen. Jaa taikina kolmeen vuokaan ja paista 25-30 minuuttia, kunnes kypsä. Anna paiston jälkeen kaakkusten jäähtyä ja poista sitten irtoreunavuokien reunat.
7. Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Sihtaa tomusokeri parissa-kolmessa osassa joukkoon samalla vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori.
8. Leikkaa kakkupohjat kahtia ja levitä väliin kohdassa 7. valmistamaasi täytettä. Jätä täytettä sen verran yli, että saat levitettyä stiä kakkujen pintoihin. Koristele vaikkapa pekaaaaaaanipähkinöillä. :)

Vinkki Anna tällainen kakkunen lahjaksi! Taittele iso kakkupaperi kakun ympärille ja solmi naru vyöksi.


©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Brain kirjoitti...

Näyttää herkulliselta! Hyvää joulua ja uutta vuotta :)

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitti Brain ja samoin sulle! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...