5. joulukuuta 2011

Klassikkokinuski


Tämä oli ensimmäinen kertani, kun kinuskia keittelin. Lueskelin sattumalta Kotivinkki-aikakauslehteä, ja silmääni sattui viisi erilaista kinuskiohjetta. Tämä klassikkokinuski kuullosti houkuttelevimmalta, etenkin värinsä puolesta, niin päätin tätä kokeilla.

Ystäväni pikkusiskon kinuskikakulle oli käynyt vähän hassusti, niin halusin mäkin testata et miten kinuski käyttäytyy. Ilokseni se oli helpompaa mitä olin sen olettanut olevan. Keittovaiheessa kupliminen oli aikamoista, mutta pinnoitetulla kattilalla siitäkin selvittiin.

Mulla on ollut kinuskikuorrutetta ja -kakkuja vastaan kammo. Leipomoiden sekä konditorioiden täytekakkujen kinuski on ihan oikeesti  p a h a a, ja vastapainoksi voinkin myöntää itsetehdyn kinuskin olevan ihan tosi HYVÄÄ!

Tarvitset: (15 cm halkaisijan kakku)

½ dl siirappia (tummaa)
½ dl sokeria
1 dl KUOHUkermaa

Tarvitset: (24-26 cm halkaisijan kakku)

1 dl siirappia (tummaa)
1 dl sokeria
2 dl KUOHUkermaa

1. Mittaa ainekset kattilaan ja anna keittyä kattilassa 4-5 minuuttia.2. Kaada kakun päälle. Anna jähmettyä.


Vinkki Tee tippatesti ennen kinuskin kakun päälle kaatamista: Laita lasiin viileähköä vettä ja tiputa esimerkiksi lusikalla pieni tippa kinuskia veteen. Mikäli pisara pysyy kasassa ja kovettuu hieman, kinuski on valmista. Sen sijaan jos kinuski vain leviää vedessä eikä pidä minkäänlaista muotoa, on se vielä "raakaa".


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...