27. joulukuuta 2011

Karpalo-valkosuklaakonvehdit


Mulla on jo jokusen vuoden ollut sellainen tavoite, että teen osan antamistani joululahjoistani itse. Koska nyt olen lukiossa, ei aikaa ole juuri käsitöille tai muulle värkkäämiselle ollut. Konvehteja on kuitenkin nopea ja kiva taikoa, ja niin ne taas pääsivät joululahjalistalle.

Tarvitset:

390g valkosuklaata (Panda á 130g)
2 pss kuivattuja karpaloita


1. Sulata valkosuklaata vesihauteessa niin, että se on 40 °C lämmintä.
2. Jäähdyttele sitä 25 °C lämpöiseksi.
3. Lämmitä vielä vesihauteessa 28 °C.
4. Sekoita valkosuklaasulaan pilkotut karpalot.  Kaada karpalo-suklaamassa muotteihin.
5. Anna jäähtyä ja kopauta suklaat sitten irti.

Vinkki Ennen kuin kaadat karpalo-suklaamassaa muotteihin, voit (maito)suklaalla spritsata eli pursottaa muotin pohjalle koukeroita muovipussin kulmasta tai tyllalla. Anna koukeroiden jähmettyä jääkaapissa ennen varsinaisen konvehtimassan (tässä karpalo-valkosuklaa) lisäämistä.

Peeäs Silloin kun tämä resepti tänne blogiin ajastuksella ilmestyy, olen aivan muilla mailla. ;)

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: