18. joulukuuta 2011

Karpalokahvikakku



Tänään oli meidän Suzuki-koulun viulistienkonsertti ja tällaiset kakkuset annoin soitonopettajalleni sekä säestäjälleni. Äiti sanoi ei piparitaloille, joten plan b peliin. :D



Tarvitset: (3 pienehköä kakkusta tai 1 iso)


200g voita (tai margariinia..)
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 70g kuivattuja karpaloita (tai muita marjoja/hedelmiä!)



1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Voitele kolme pientä tai yksi iso kuivakakkuvuoka voilla huolellisesti, korppujauhota sitten.
2. Lisää kananmunat ja jatka vaahdotusta niin, että massa on tasaista.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet taikinaan. Sekoita. Lisää kuivatut karpalot, voit hieman pieniä niitä halutessasi. Paista 175 °C pieniä noin 30 minuuttia / isoa noin 50 minuuttia.

Oik. vuoka: löysin tuon Stokkalta, halkaisija 10 cm :)

Soittelin konsertissa Armas Järnefeltin Berceusen (Kehtolaulun). Ajattelin julkaista sen täällä, mutta tämä Blogspot -palvelin on sen verran puutteellinen, ettei tänne voi laittaa pelkkää äänitiedostoa (jos voi niin kertokaatte!).


©2011 • Taikakaulin

6 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Enpä ollutkaan muistaakseni Suzuki-koulusta aiemmin kuullutkaan. Onneksi itse sain aikanaan pianotunneilla vapaasti valita, mitä soittaa ja mitä ei, niin mielenkiinto ja motivaatiokin pysyi yllä lukion loppuun asti. Nykyään soittelen vain omaksi ilokseni. Mutta kivannäköisiä leivonnaisia, kun varmaan tätä "oikeaakin" aihetta pitäisi kommentoida:D

Krike kirjoitti...

Joo, no mulla on musiikkiopistokammo. EN ole ikinä siellä soittanut, mutta koko idea siitä kuvottaa. Pakkoteoria on mulle sama kun joillekin pakkoruotsi, enkä mä halua käydä orkesterissa yms yms. Eikä myöskään kaverien kommentit ole mitenkään ylistäviä, hehheh. Mutta mutta - kiitos paljon! :)

Minka kirjoitti...

Oi onpa täällä kaikkia ihania herkkuja :-) Kiitos kommentistasi!

Krike kirjoitti...

Kiiitti Mimosa :)

nami-hiiri kirjoitti...

Kahvikakku oli hyvä vaihtoehto lahjaksi!
Makeaa kaunista Joulua sinulle !

Krike kirjoitti...

Kiitos nami-hiiri! Ja sitä samaa sinulle, kiitos vielä hurjan paljon paketista!! :)