4. elokuuta 2011

Amerikkalainen juuustokakku á la Krisu



Tämän blogini ensimmäisen paistetun juustokakun tein 21.6., kun Kotivinkin kesätoimittaja Anne Ventelä tuli valokuvaaja Kaisu Joupin kanssa tekemään juttua musta ja blogistani. Sain nimittäin 14. kesäkuuta sähköpostin, jossa minua kysyttiin Kotivinkin Lukijan keittiössä -sarjaan. Aiemmin ko. sarjassa on ollut mm. Henna Hyttinen. Oon kirjoitellut tämän reseptin itse ja taas vähän viisastuneena voin sanoa, että älkää paistako liian pitkään! Kuivuu meinaan.

Paistovaiheessa kakku siis puolivahingossa jäi hieman liian pitkäksi aikaa uuniin, sillä pudotin lattialle sähkövatkaimen, joka halkesi mukavasti keskeltä. Sitä tuunailessa meinasi kaakku jäädä uuniin, mutta onneksi sain sen viime tipassa napattua pois. Osa pintaa halkesi, mutta seuraavana päivänä täytin railon sokeroidulla maitorahkalla. Onnistui hyvin, sillä siitä ei erottanut ikävää halkeamaa.


Tarvitset


pohjaan:

200g Digestive -keksejä
75g voita ja margariinia


täytteeseen:

600g tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
1 sitruunan kuori ja mehu

pinnalle:

200g maitorahkaa tai ranskankermaa
2-3 rkl sokeria

koristeluun:

n. 3 dl vadelmia tai marjoja
1 dl vettä
sokeria maun mukaan
4-5 palaa suklaata
sitruunamelissan lehtiä



1. Murskaa Digestive -keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Laita pyöreäksi leikattu leivinpaperi irtoreunavuokaan (halkaisija 24-26 cm). Painele rasva-keksiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi
 
 

 


2. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää sokerit, kuohukerma ja kananmunat sekaan ja sekoita tasaiseksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu täytteen sekaan. Kaada vuokaan ja paista 175 °C keskimmäisellä ritilätasolla uunissa, kunnes täyte on hyytynyt (noin tunti). Tarkoituksena ei ole ihmeemmin ruskistua.




3. Sekoita maitorahka tai ranskankerma sokerin kanssa ja levitä hyytyneen täytteen päälle. Paista vielä 15-20 minuuttia.



4. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella, lisää vesi ja sokeroi. Kaada kakun päälle. Sulata suklaa ja spritsaa (pursota) raitoja muovipussia apuna käyttäen. Voit myös rouhia suklaata päälle. Viimeistele sitruunamelissan lehdillä.

EDIT Synttärionnittelut muuten Barack Obamalle, Jutta Urpilaiselle ja Hannikselllle! :D

©2011 • Taikakaulin

6 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Kauniita kuvia! On kyllä vielä itsellä aikamoinen matka tuollaisiin otoksiin...:)

Krike kirjoitti...

No samoin! Onneks sain Kotivinkistä noi kuvat :D

Voisula kirjoitti...

Hei! Eilen katsoin keittiöpöydällä pinossa olevia lehtiä ja näin Kotivinkissä sinun amerikkalaisen juustokakun ohjeen sekä ajattelin "onpas hyvännäköistä"! ja aamulla löydän sinun viestin omasta blogista. Hyvä yhteensattuma. Kiva kun jätit viestin, tiedän tulla tänne vierailemaan jatkossakin.

Tuta kirjoitti...

Nam, herkulliselta näyttä kakku:)

Annika kirjoitti...

MIKÄ YHTEENSATTUMA!

Luin juuri tänään tuon jutun kotivinkistä ja nyt katsoin,että olit kommentuinut blogiimme :--D

Ja meinataan muuten kokeilla huomenna tätä ohjetta ; )


Oho, samanlainen yhteensattuma oli käynyt Voisulallakkin : o

Krike kirjoitti...

@ Voisula: Hahaa, hauska juttu :D

@ Tuta: Kiitos!

@ Annika: Heha, tää maailma on niin pieni :D