15. elokuuta 2011

Crême brûlée
Elokuun alussa on sattunut kyllä ihan kaikkea... Sattui muun muassa löytymään aikaa ja aineksia tälle paahtokermavanukkaalle, vihdoin. :)


Tarvitset:

3 kananmunan keltuaista
3/4 dl sokeria (1/2 dl riittäisi kyllä)
paaaaaaaljon vaniljasokeria (1,5 rkl)
2 dl kuohukermaa
3/4 dl maitoa

Reilun Kaupan tummaa raakaruokosokeria


1. Vatkaa keltuainen ja sokerit niiiiin kovaksi vaahdoksi kun vain saat (ainakin 5 minuuttia täysillä tehoilla).


2. Kiehauta kuohukerma ja maito kattilassa samalla hämmennellen. Kun pulpahtaa muutaman kerran, lisää sähkövatkaimella vatkaten keltuais-sokerivaahtoon. Jaa paistokulhoihin. Keitä vedenkeittimellä noin 5-6 dl vettä. Kaada ne uunivuoan pohjalle ja laita paistokulhot siihen. Paistele ensin 10 minuuttia 200 °C:ssa uunissa, sitten 20 minuuttia 150 °C uunissa. Ota sitten uunista (hetkeksi) pois, laita paistoastiat tiskialtaaseen, jossa jäistä vettä. Laita uuni 200°C.

Isi hoitaa
 

3. Kun paistoastiat ovat selkeästi viilentyneet (5-10 minuuttia), ripottele päälle reilu kerros ruokosokeria ja laita uuniin ritilän päälle (ei vesihaudetta). Kun sokeri on sulanut ja paahtunut/tummunut, ota pois. Jäähdytä. Tarjoile vaikka mansikoiden kanssa! :)

Ilmeisesti kelpas :D


©2011 • Taikakaulin

5 kommenttia:

Askartelin itte kirjoitti...

Voi, nami..että näyttääkin hyvälle :)

Tintsu kirjoitti...

Mikähän siinä on, että mä en oo kertaakaan vielä saanu creme bruleesta hyvänmakuista :D Ehkä en vaan osaa... : D Tai sit se vaan ei oo mun makuuni. Mutta tosi hyvännäköistä tämä sinun versiosi ainakin on! : )

Taikakaulin kirjoitti...

@ Askertelin itte: Kiitos! :)

@ Tintsu: Danke schön! Niin joo, creme brulee kyllä jakaa varmasti mielipiteet kun se on niin älyyttömäään makeaa. Mutta mä tykkään, marjojen kera. :)

MinnaT/Makiaa Minnalta kirjoitti...

Nam, olipa hyvää :) Pusujen teosta jäi keltuaiset, joten sain viimeinkin tätä kokeiltua :) Ja ei kyllä jäänyt tähän yhteen kertaan, niin hyvä ja helppo ohje oli! Kiitos! :D

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitos, tosi kiva jos maistui :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...