3. elokuuta 2011

Kinuski ja raparperi ne yhteen soppii



säälittävän nuupahtanut orvokki

Tällaisia heinäkuun alussa tehtyjä paistoksia. Lueskelin Siskot kokkaa -blogia ja sieltä tämän bongasin. Oli kieltämättä makeaa, mut oli se silti niin hyvää! Ei kande muuten keitellä kondensoitua maitoa kuin maximissaan puolet määrätystä ajasta (3h --> 1,5h), sillä tässä leivoksessa se kypsyy ja paksunee vielä uunissa!


Tarvitset

pohjiin: 

100g voita tai margariinia
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria


täytteeseen:

kaksi pientä kondensoitua maitopurkkia (á 90g)
200g raparperia
pikku tilkka vettä (about 3 rkl)
1 rkl perunajauhoja
1 tl fariinisokeria


1. Laita kondensoidut maitopurkit kattilaan vesihauteeseen keittymään. Anna olla noin tunnin verran.
2. Sekoita kaikki pohjiin tulevat ainekset ja painele 3/4 taikinamäärästä voideltujen pikkuvuokien pohjille plus reunoille.
3. Laita raparperit kattilaan, lisää vesi ja keittele, kunnes pehmenee ihan pikkasen. Lisää perunajauho ja fariinisokeri. Jaa paistovuokiin pohjan päälle.
4. Kaada valmis kinuski purkeista, joita juuuri keittelit raparperien päälle. Muotoile 1/4 sivuun jättämästäsi taikinasta "kannet" paistoksille ja paista 200 °C uunissa 10-20 minuuttia, kunnes pinta kullanruskea. :)


+ kansi päälle kuten taka-alta saattaa huomata & uuuniin :)


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...