2. elokuuta 2011

Täytetty grillikirjolohiOon intohimoisesti katsonut Jamie Oliverin nimikko-ohjelmaa Jamien kotona (Jamie at home). Vaikka sarja onkin vuodelta 2007, saa siitä kaikenlaisia ihania ideoita, miksipä ei sais. Jamie kokkaa kirjaimellisesti kotonaan - keskellä  mieletöntä puutarhaa, josta omia kanojakin löytyy. Ihailen kaikkia sellaisia kokkeja, jotka tekevät "kuin huvittaa", ei siis turhia mittailla ja reseptiä töllötellä. Jamien mukaan risotto on liian paksua, jos sen pystyy laittamaan pyöreällä esillepanomuotilla lautaselle risoton pitäessä muotonsa, kuten ravintoloissa. Joopa joo, ei tuo risotto tähän kalaan kyllä mitenkään liity, mutta uusi, tillin ja rosmariinin kera keitetty peruna LIITTYY!Tarvitset:

merisuolaa
pippuria myllystä
oliiviöljyä
1 kg:n kirjolohi


täytteeseen:

200g maustamatonta tuorejuustoa
70g  aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
70g ruohosipulituorejuustoa
1 ruukku tilliä
1 ruukku rosmariinia
2 tl sitruunapippuria
pippuria myös myllystä
suolaaaaa
3 valkosipulin kynttä
3 pientä sipulia / 2 isoa
n. 10 kaprista
3 vihreää oliivia
1 dl juustoraastetta
loraus oliiviöljyä (about 1/2)


1. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja kuivaa kevyesti talouspaperilla (limat poijes). Ripottele laakeaan ja reunalliseen astiaan reilusti suolaa, vähän pippuria ja loraus oliiviöljyä. Nosta kala astiaan ja pyörittele niin, että joka kohta osuu suolaan. Myös sisuksiin vähän. Anna olla ainakin tunnin näin.

Suolattu fisu

2. Sekoita täytteen tuorejuustot, hienonnetut tillit, 1/4 rosmariinia (hienonnettuna), mausteet, hienonnetut sipulit, kaprikset, siivutut oliivit, juustoraaste ja oliiviöljy.


Äidiltä synttärilahjaksi saamani yrttisilppuri :)
mix
3. Pyyhi kalasta ylimääräinen suola veke. Nostele täyte kalaan ja nosta kala folion päälle. Kasta loput rosmariinin oksat oliiviöljyyn ja laita kalan alle ja pääll. Kääri huolellisesti kahteen folioon. Grillaa foliossa yhteensä puoli tuntia, kääännä 15 minuutin kohdalla toisin päin. Sitten sen voi vaikka syödä tai jotain.

Luukku kiinni

Peeäs Äiti kävi heinäkuun lopulla Lontoossa työhönsä liittyvällä kurssilla ja toi mulle tuliaisiksi tietenkin pikkuisen sipsipussin (makuna salt&vinegar <3), vähän karkkia ja sitten tuon alla näkyvän nuolijan eli kaapimen. Se on just kätevä, kun on sen verran pieni että mahtuu pienempiinkin astioihin, mutta kuitenkin tarpeeksi iso. Tuo on myös kiva siitä, että se on ikään kuin lasten kiikkukeinu. Siinä on sellanen vipu, joka pitää sen pöydälle laskiessa tasapainossa. Ettei ruoka- tai taikinarippeitä mene pöytään. :)
©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...