27. elokuuta 2011

Maailman paras suolainen piirakkapohja


Bongasin tämän piirakkapohjan heinäkuun Pirkka-lehdestä erään suolaisen piirakan yhteydessä. Tämä pohja ihan vain yksinkertaisuudessaan on niiin hyvänmakuinen, sisältäähän se sientä.

Minä käytin äidin viime syksynä kuivattamia suppiksia (suppilovahveroita), mutta ilmeisesti myös kaupasta saa kuivattuja sieniä. Ymmärtääkseni ainakin Pirkalla on jotain tatteja 25 gramman pusseissa.


Tarvitset:

2 pienehköä sipulia / 1 suuren suuri + öljyä kuullottamiseen
20-25 g kuivattuja suppilovahveroita (tai muita sieniä)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
125 g voita tai margariinia
1/2 dl vettä



1. Pilko sipulit pieniksi ja kuullota/ruskista öjyssä.
2. Laita kuivatut sienet kulhoon ja murskaa ne nyrkillä. Lisää sipulit, jauhot ja suola sekaan.
3. Nypi rasva mukaan ja lisää lopuksi vesi. Aseta irtoreunavuoan pohjalle pyöreä leivinpaperipala, voitele reunat voilla. Taputtele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja esipaista 200 °C noin 10 minuuttia. Lisää täyte ja jatka paistamista.



©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Ruusperin Rouva kirjoitti...

No tämähän on ihan tosi kivan kuuloinen ohje! Blogisi on ihanan hyväntuulinen :) Lisään Taikakaulimen suosikkilistoilleni, jos se sopii. Nähdään taas!

Taikakaulin kirjoitti...

Voi, kiitos paljon!! Toki sopiii! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Vau, mikä ohje! Menee näköjään Pirkka -lehden parhaimmat reseptit ohi mulla ;) Huippuhyvän makuinen pohja!

Taikakaulin kirjoitti...

Oon ihan samaa mieltä, rakastan tätä piiraspohjaa ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...