31. lokakuuta 2013

Nopea arkiruoka x3


Moikka ja kivaa torstaita kaikille! Mä kuvittelin, että syksyn ylppäreiden jälkeen mulla olisi aikaa leipoa ja viettää muutenkin enemmän aikaa keittiössä, mutta pieleen menivät ne veikkaukset. Kyllä koulu ja eri kurssit onnistuvat työllistämään ainakin mut ihan täydellisesti, ja kaikki mitä olen kokkaillut, ovat nämä suhteellisen nopsat arkiruoat.

Pari viikkoa takaperin meidän jääkaappiin oli ilmestynyt broilerisuikaleita, ja niinpä mä väsäsin niistä tollasen kivan kanasalaatin! Heittelin sekaan kanan lisäksi ah-niin-ihania juustolastuja, paria eri salaattilajia, etikkaa, valkosipulia, sipulia, valkosipulissa ja öljytilkkasessa kuullotettuja krutonkeja sekä kirsikkatomaatteja. Ai vitsit, tästä mä kyllä tykkäsin!


Tuo yllä oleva kuva nyt on ihan kamalan huono ja ruma, mutta kipaisin eilen koulun jälkeen kaupassa shoppaamassa broileria sekä vuohenjuustoa, ja niin me äitin kanssa kokkailtiin kotona iltasyömistä: mä marinoin kanat, äiti hoiteli paisteluosuuden.

Marinadiliemeen laitoin reilusti oliiviöljyä, pari valkosipulinkynttä hienonnettuna, yhden salottisipulin, pari ruokalusikallista kasvisfondia, pippuria sekä suolaa. Marinointiaika taisi olla jotain vajaan tunnin luokkaa, ja sen jälkeen kanat kipattiin paistinpannuun ja paisteltiin ihan pikaisesti - niin, että lihassyyt menivät kiinni ja kana piti mehevyyden uunipaiston ajan. Pannupaistelun jälkeen kanat vipattiin uunivuokaan ja paisteltiin parissasadassa asteessa noin 15 minuuttia, minkä jälkeen päälle viskattiin siivutetut vuohenjuustokiekot ja jatkettiin paistamista noin 10 minuutin ajan. Kanojen kylkeen vähän riisiä (tai couscousia kuten meillä), ja sitten alkaa olla aika très bien!


Pastat ovat myös tosi helppoja ja nopeita valmistaa, ja tehtiinkin V:n kanssa erään pitkän koulupäivän jälkeen pekonipastaa - melkein kuin carbonaraa, mutta ilman vaan sitä kananmunaa. Homma meni niin, että ei muuta kuin spagetit kiehumaan kattilaan ja operaatio pekonin paisto siihen viereiselle liedelle. Spagettien ollessa kypsiä kaadettiin vesi veke, lisättiin pilkotut pekonit sekä loraus kermaa sekaan, paljon pippuria ja sipulia sekä maun mukaan suolaa. Tääkin oli varsin buenoa arkiruokaa!

©2013 • Taikakaulin

Ei kommentteja: