25. lokakuuta 2013

Macaron Ladurée, Stockholm

Moikka ja makeat macarons-terkkuset Laduréesta! Olin syyslomalla äidin kanssa päivän visiitillä tuolla pikku-Atlantin toisella puolella aka Ruotsissa. Päivä vietettiin ihanan rentoillen, ihanissa kahviloissa ja ravintoloissa syöden sekä lompakkoa laihduttaen shoppailun merkeissä. Ainoa kohteeksti kaavailtu paikka oli Ladurée - macaron-putiikki - vaikka eivät ne ruotsalaisia alun perin olekaan. Äitin sisäisen navigaattorin ja muutaman paperikartan avulla päädyttiin super helposti määränpäähän ah-niin-ihanien macaronsien ääreen. 

Ostettiin kahdeksan macaronin laatikkollinen ranskalaisia pikkuherkkuja matkaamme, ja näin jälkeenpäin voin sanoa, että eivät olleet ihmeellisiä! Toki hyviä, mutta jos jopa mun tekemät macaronsit on maultaan ja koostumukseltaan melko samanlaisia, niin tuntui kyllä kieltämättä vähän hassulta maksaa ihan järkyttävästi vastaavista leivoksista. Ostettiin muun muassa suklaan-, sitruunan- ja vadelmanmakuisia, ja vattu oli maultaan mun mielestä paras.
Laduréen lisäksi käytiin syömässä kiinalaisessa ravintolassa, jossa ruoka tarjottiin lastukoreista. Tilattiin neljä eri satsia - muun muassa höyrytettyä kanaa taikinakuoressa sekä brokkolia - ja kivat kastikkeet niille. Mä tykkäsin!


Laivaravintoloita en ajatellut tällä kertaa kommentoida sen ihmeemmin, haha. Niin lähtöiltana kuin paluumatkankin iltana kävimme á la carte -ravintoloissa, joista pihviravintola El Capitán oli tylsä keskinkertainen ruokala, kun taas Fine dining -ravintola Bon Vivant oli ihan huikean hyvä Silja Linen Heja Sverige! -teemalla.


El Capitánin esitys härästä...

Bon Vivantin ihania ruokalajeja!

...ja Bon Vivantin super herkullinen härkä!


Grev Turegatan 15
114 46 Stockholm
(Östermalmstorgetin metroasema on tosi lähellä, kandee käyttää vaikka sitä, jos ei kävely huvita!)


Peeäs Meinasin pariin kertaan saada sydärin laivalla!!! Eka veritulppa lähenteli mun sydämen sepelvaltimoita Antti Tuiskun astuessa lavalle, voi miksi sattui Rovaniemen pojke juuri tälle paattimatkalle...? Meijän hytti oli tällä kertaa vuorostaan promenadelle päin, ja kerran nostaessani verhoa ylös siinä ihan vieressä roikkuikin suuren yleisön päällä tollanen voimistelija köysissään :-D

©2013 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Sweet Team/Helmi kirjoitti...

Meillä on sinulle haaste blogissamme! :)

http://www.sweetteams.blogspot.fi

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitoksia, yritän tässä vastailla! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...