25. kesäkuuta 2013

Brezel und Käsespätzle - Deutschland


Heippa kaikki! Täällä kirjottelee viime yönä Helsinki-Vantaalle laskeutunut apua täysi-ikäinen amatöörileipuri! Vietin juhannuksen ja siis myös synttärini parhaan ystäväni ja hänen host-perheen luona aivan eteläisimmässä osassa Saksaa. Reissu oli ihan huikean ihana, ja heti kun koneen pyörät irtosivat Stuttgartin kentästä meinas tulla itku, koska olisin niin halunnut vielä jäädä. Okei huijasin, meinas itku tulla jo turvatarkastuksessa. Oli myös tosi kivaa tutustua uusiin mahtaviin ihmisiin!!

Vaikka iPhone on parin viikon tauon jälkeen jälleen luojan kiitos mun kätösissä, otin ihan minimaalisesti kuvia reissusta. Vikana päivänä mentiin shoppaamaan Stuttgartiin ja käytiin myös saksalaisessa ravintolassa. Mä söin tuon ihan ekassa kuvassa näkyvän Käsespätzlen eli vähän niin kuin juustopastan. Siinä oli sellasta melko vahvaa juustoa sekä sitten ihanaa sipulia päällä. Kylkeen oli kipattu tietty salaattia saksalaiseen tyyliin etikalla ja öljyllä, nam!

Mun kaveri otti Maultaschen eli tollasen alla olevassa kuvassa näkyvän "taskun", jossa on jauhettua lihaa sekä yrttejä. Mukana oli myös saksalaista perunasalaattia sekä tollasta normimman näköstä salaattia kuten mullakin. Maistoin tätä vähäsen ja oli ihan sairaan hyvää!Suomi-tyttö sekä semisti saksalaistunut Suomi-tyttö Stuttgartissa! 


Tosiaan täytin 18 Saksassa ollessani, ja mun kaveri olikin leiponut ton iihanan saksalaisen suklaa-kirsikkakakun, jonka oikeeta hienoa nimeä en nyt tietenkään muista. 


Junailtiin mun synttäripäivänä Friedrichsafeniin Bodenseen rannalle ja ostettiin leipomosta tollaset pretzel-taikinasta (ger. brezel) leivotut juustosysteemit. Vaikkei ihan tuoreita olleet, oli ne musta kuitenkin hyviääää!

Kone oli ihan tyhjä!

Niin meno- kuin paluumatkallakin nukuin kaikki lennot. Scandinavian Airlines (SAS) on musta ihan ookoo lentoyhtiö - ovathan lennot edullisia - mutta kaikki, mitä lennoilla tarjotaan, on kahvi, tee tai vesi. Kelatkaa, mehukin maksaa euron!? Pelkkien juotavien takia en jaksanut sinnitellä hereillä, joten makselin univelkoja veke. Lentelin niin mennen kuin tullen Kööpenhaminan überhelpon kentän kautta, ja täytyy sanoa, että kentän Prego-ravintola oli tosi positiivinen yllätys!! 


©2013 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Pihla-Ottilia kirjoitti...

Oli niiin ihana saada sut käymään! <3 Kohta taas kohti uusia seikkailuja ;)

Taikakaulin kirjoitti...

Oli niin siistiäää käydä! <3 niinpää jeee cant wait :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...