1. kesäkuuta 2013

Kevään vikat lukiosapuskat


Muutamat lukijat toivoivat uutta postausta lukiomme ruoista - sellaista kuin tämä aiempi kouluruokajulkaisu. Havahduin pari viikkoa sitten siihen tosiasiaan, että mikäli vielä tämän kevään aikana aioin tämän toivepostauksen toteuttaa, täytyi alkaa heti kuvailla sapuska-annoksia. Tämä postaus sisältääkin meidän lukion mätöt kahden vikan viikon ajalta (päiviä yhdeksän, sillä viimeinen torstai oli mulla vapaata). Kuvat nappasin pikapikaa iPhonella, joten laatu ei ole mitään maailman täydellisintä. Ai niin, arvatkaa... Mun rakas luurini lähtee lukitusnappulan jumin takia huoltoon, miten mä kestänkään...

Jotenkin niin huipputuuria oli taas matkassa: osa näistä ruoista on melkein tismalleen samoja kuin aikaisemmassa julkaisussa näkyy, mutta oikeastaan eipä se mitään haittaa. Osa ruoista oli nimittäin tällä kertaa paljon parempia! Tiedäpä sitten miksi.

Tuossa tämän julkaisun ekassa kuvassa ollaan kavereiden kanssa syömässä areenan matalalla kaiteella, sillä keskusareenamme toimiessa myös lakkiaisareenana lähes kaikki ruokailupöydät oli viety pois. Haha, sai siinä semisti tasapainotella ettei tarjotin kipannut ympäri. :-D


20.5. Kiinalaista liha-kastiketta, basmatiriisiä, suolakurkkukuutioita, tomaattia, kaali-karpalosalaattia, saaristolaisleipää: Peukutan edelleen kiinalaiselle ruoalle, ja puikot on ikuista plussaa. Saaristolaisleipä, suolakurkut ja karpalot eivät ehkä ihan kiinalaiseen ruokaan täsmää, mutta pikku vikoja - ruoka oli mun mieleen todella hyvää.

*****


21.5. Broileri-pastapaistosta, paprika-maissisalaattia, oliiveja: Perushyvää ruokaa. Joskus pastaruoat ovat tosi kuivakoita, mutta tää oli ihanan mehevää.

****


22.5. Nakkikeittoa, moniviljaleipää, tuoreita kurkkuja: Nakkikeitto tungetaan joka ruokalistaan, sillä se nyt on melko edullista valmistaa. Ja yleensä se just sellaiselta maistuukin. Propsit kuitenkin leivästä ja kurkuista.

***


23.5. Juustokalaa, limeä, pinaatti-perunasosetta, paprika-appelsiinisalaattia: Edellisessä lukion ruokapostauksessa uunikala oli valkoisessa liemessä lilluvaa kalapalamössöä, mutta tällä kertaa se oli herkullisen juustoista, ja vaikka monet yökkivät pinaattisoseelle, oli se mun mielestä ihan super hyvää! Plussapropsit tipahtavat kalan kylkeen tarjotuista limeistä, sekä appelsiineista, joita salaatin seasta voi ihan vapaasti nappailla.

Koeviikko oli just alkanut tämän ruoan kohdalla, ja menin myöhemmin vielä kaverini kanssa uudestaan ruokalaan. Kaverini on vegetaristi, ja heille oli tarjolla ihan taivaallisia maustetuilla kasviksilla täytettyjä sekä juustolla kuorrutettuja munakoisoja. Mun ei tarvinnut kauan vikistä, kun ihana kaverini antoi mun syödä ton pienen munakoisopalasen tarjottimen reunalta (lue: oikeesti söin sen koko ison koison).

*****






24.5. Juustoista kasvissosekeittoa, moniviljasämpylöitä, kinkkua, omenoita: Jälleen perushyvää sosekeittoa - maistui hyvältä, ei tosin näyttänyt kauhean houkuttelevalta. Plussana ihana leipä sekä omput!

****


 27.5. Paistettuja maustettuja lohkoperunoita (/pastaa), jauhelihakastiketta, maissisalaattia: Tätä ruokaa en kauheasti ehtinyt maistella, sillä pistelin sen poskeen ihan tosi pikapikaa. Sen voin kuitenkin sanoa, että lohkoperunat olivat hyviä!

****



28.5. Kirjolohikiusausta, keitettyjä vihanneksiä, punajuuri-kaalisalaattia: Ihan jeesiä kalaruokaa, samoin salaatti oli hyvää. Keitetyistä vihanneksista en pidä, ne on sellasia vitamiinittomia löysiä - miksei niitä voitais höyryttää!?

***


29.5. Viljaisaa voimapuuroa, raparperi-mansikkakiisseliä, ruispaahtoleipää, Gotler-leikkeleitä, salaattia, omenaa: Puuron ylin ystävä mä en ole, mutta tämä oli ihan superhyvää. Raparperi-mansikkakiisseli oli tosi herkkua!

****

30.5. Talon kasvispihvejä, perunasosetta: en ollut lukiolla.

31.5. Jauhelihakebakkoja / sesam-tofunugetteja, perunoita, chilimajoneesia, vihersalaattia: Normilinjastossa oli tarjolla noita kebakoita, mutta söin mun vege-kaverini kanssa samalta lautaselta tofunugetteja, sillä mulla meinas tulla kiire lakkiaisten jousisoitinharkkoihin. Täytyy sanoa, että ihan hirmu usein kasvislinjaston sapuskat ovat yllättäneet todella positiivisesti, ja täydellisenä esimerkkinä nämä nugetit: ihan sairaan hyviä!

*****

©2013 • Taikakaulin

10 kommenttia:

Repsu kirjoitti...

noi sapuskat näyttää niiiiiin paljon paremmalta ku mitä meidän lukion ruoka oli viime vuonna... onneks tän vuoden aikana oon saanu syödä amican ihania ruokia :D

Krike kirjoitti...

Mä tykkään meidän lukion ruoista kyllä tositosi paljon :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ah pinaattiperunamuusia! nam!
Muistan kun meillä joskus yläasteella oli ruokana tuota ppmuusia, ja sen seassa oli vielä nakkipaloja; lähes koko meidän luokka (ja naapuripöydissäkin porukka) yökkäili vaan ja oli silleen 'hyi en syö' mut mun mielestä se oli ihan huippuherkkua :D

Krike kirjoitti...

Jep, sama homma!! Mä tykkään tosta pinaatti-perunamuusista tollasenaankin tosi paljon :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hui, miten isoja perunanpaloja nakkikeitossa! :D Ainakin jos vertaa nakkipalojen kokoon... Iloista alkanutta kesälomaa! :)

Krike kirjoitti...

Hahah joo totta, en kyllä ees kiinnittäny niihin mitään huomiota. Onhan meillä hampaat, niin mitä väliä pottujen koolla ;-D

Murska kirjoitti...

Edellisiin viitaten, itse tykkään mahdollisimman isoista perunoista keitoissa. No ei nyt tietenkään mitään puolikkaita mutta joo. Tosiaan, kiva kun teit taas, oli tosi viihdyttävä postaus! Kyllä teidän koulussa on hyvät safkat. Meilläkin on hyvää ja joskus oikeesti kanssa ihan sikahyviä, mutta voi kun meilläkin olisi tuoretta/pehmeää leipää useammin kuin kerran viikossa keiton kanssa.
Tosi hyvältä kuulostaa pinaattiperunamuussi, pitäisiköhän vinkata koulun keittiöön. ;) Ja kannattaa tosiaan vaan useammin maistaa kasvisversioita jos se vaan on sallittua! Meillä saa ottaa ihan kumpaa haluaa vaikkei vegetaristi olisikaan, ja meillä kyllä kasvisruoka ei tosiaan ole mitään liharuokaa ilman lihaa -tyyliä mitä monissa kouluissa tiedän olevan (ja mitä kasvisruoka joskus on, en tajua miksi, eihän se nyt niin ihmeellistä ole tehdä ruokaa ilman lihaa). Sen sijaan tosi kekseliäitäkin ruokia.
Kiva jos meinaat tehdä vielä ensi vuonnakin vastaavia postauksia aina silloin tällöin, onhan se nyt mielenkiintoista stalkata, mitä toisten kouluissa syödään. ;)

Krike kirjoitti...

Jeee kiitos ihanan pitkästä kommentistasi!! Ensi vuonna varmasti luvassa vastaavia postauksia. :-) Mä en oikein tiedä, saako meidän koulussa kuka vain syödä vegeruokaa - veikkaisin, et ei, sillä kasvisruokailijoille on erikseen oma linjastonsa, joka on samassa allergikkojen kanssa. Mä tosin ainakin "salaa" aina välillä haen vegesapuskaa, ja jep, meilläkään kasvisruoka ei ole mitään "liharuoka ilman lihaa" -tyyliä. ;-)

wallu kirjoitti...

Seuraavaksi tietysti bloggaat iskän herkullisista pikaruoista? Paistetut perunat, keitetyt munat...

Krike kirjoitti...

Paistetut perunat ja keitetyt munat on jopa jeesiä ruokaa, mut niitä sun vakuumipakattuja valmismöhniä mä en ymmärrä!