18. kesäkuuta 2013

Masajo - inkkarisokrua ja ruususuolaa


Sain ihan super kauan sitten mielettömän tuotenäytepaketin Masajolta, ja mua hävettää ihan hirveästi tämän postauksen julkaisemisen tajuton venyminen. Otin tuotteista kuvat jo apua neljä kuukautta sitten, mutta en tähän päivään mennessä ole saanut selville, mihin ne olen ehtinyt taikomaan. Niinpä päätin napata tänään pikaisesti uudet kuvat huollossa uudeksi vaihdetulla iPhonellani, jotta vihdoin saisin tämän julkaistua. Yhden julkaisun kuvista otin Masajon nettisivuilta.

Masajo tuo Suomeen inkkarisokeria Etelä-Amerikasta, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä. Siellä kasvaa ravintorikas, vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, josta mehu puristetaan hellävaraisesti. Mehu kuivataan miedolla lämmöllä, mikä on edellytys sokeriruo'on vitamiinien ja kivennäisaineiden säilymiseen. Tämän jälkeen kuivattu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä ollenkaan, eikä valmistuksessa tarvita muita lisäaineita kuin kalsiumia. Tuotteessa ei käytetä mitään paakkuuntumisenestoaineita, ja tästä syystä sokeripussi saattaa tuntua kovalta.

Täysruokosokeri on kuivattua, mutta muuten käsittelemätöntä sokeriruokomehua. Sitä tuodaan joko jauheena tai paloina. Tuotetta voidaan käyttää normin valkoisen sokerin sijaan terveellisempänä vaihtiksena. Valkoinen sokeri taas on jalostuksen lopputuote, jota on jalostettu niin sikana, että jäljellä on mahdollisesti vain aavistus mineraalisuoloista.


Ruususuola-kristallisuolaa taas tuodaan Boliviasta. Louhiminen suoritetaan käsin, jotta ruususuola ei vaurioidu. Alkuperäinen ruususuola-kristallisuola sisältää todella paljon hyvänlaatuista rautaa. Tiet ruususuolan luo ovat kapeita ja pölyisiä, eikä niitä voida asfaltoida maan liikkuessa niin paljon. Kuorma-autojen kuskeilta siis vaaditaan äärimmäistä tarkkuutta, sillä pudotus voi olla monta sataa metriä. Japanissa ruususuola-kristallisuolasta on tullut terveystietoisten sekä kulinaristien suola, jota saa vain erikoiskaupoista huikean kalliiseen hintaan. Ruusu- ja sokeritiedot muokattu Masajon nettisivuilla olevista tiedoista.


Ruususuolaa, © http://intiaanisokeri.fi

Suuren suuret kiitokset Masajolle ihan uskomattomasta tuotepaketista, joka sisälsi muun muassa ruususuolaa sekä yli kahdeksan kiloa täysruokosokeria! Jos mun pitää valita inkkarisokrusta ja ruususuolasta jompi kumpi, niin peukutan ainakin tällä hetkellä sokeria. Teen enemmän makeita leivonnaisia, ja siten tietty sokeria käytän enemmän. Oon tosiaan mittaillut ja käyttänyt tätä inkkarisokeria ihan normiksi mielletyn valkoisen sokrun sijaan, ja voi vitsit, leivoksista tulee aivan taivaallisen aromikkaita!

pikkupuustit ruokosokrulla!

Peukuta Masajoa Facebookissa!
Peeäs Viettäkääs oikein kivat juhannukset - mä lähden torstaina vaihtarina olevalle parhaalle ystävälleni Saksaan ja palatessani Suomeen oonkin jo apua kaheksantoista! Mua jännittää vaan ihan hirveesti lentää sekä sit vaihtaa konetta yksin.


©2013 • Taikakaulin

7 kommenttia:

Rouva Kukko kirjoitti...

Hyvä että teit kunnolla kattavan tietopaketin noista molemmista. Ite oon käyttäny sekä intiaanisokeria että ruususuolaa jo pari vuotta ainakin, en ees enää muista milloin ne tuli meidän talouteen, niin hyvin ovat kotiutuneet. Ilman ei oikein osaa olla. Ruususuolaa käytän kaikkeen ruuanlaittoon, intiaanisokeria lähinnä puuron, marjojen, mies kahvin yms. makeuttamiseen. En raaski käyttää leivontaan ku harvoin, on kuitenki sen verran arvokasta sokeria. Mutt oikeesti ihan törkeen paljon parempaa ja sen maun tunnistaa kyllä leivonnaisissakin.

Intiaanisokeria ei valitettavasti vielä tällä hetkellä saa kuin luomukaupoista, ruususuolaa sen sijaan löytyy ainakin isoimmista marketeista. Suosittelen silti kaikkia ehdottomasti ainakin kokeilemaan molempia, hyvää ja hiukkasen terveellisempääkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa reissua - ja juhannusta! Kaikki sujuu varmasti hyvin, olethan jo iso ja reipas tyttö. :D

Sarppu kirjoitti...

Olipas mielenkiintoinen postaus, tuollaisiin ei oikein törmää ihan tuosta vaan. Pitäisi kyllä kokeilla. Oikein mukavaa juhannuksen aikaa sinulle.

Taikakaulin kirjoitti...

@ Rouva Kukko: Jep, kallistahan se on - mä sain nää kuitenkin nimenomaan testattavaksi leivontaan ja kokkailuun. Ja niin on, ihan sairaan hyvää!

@ Nuori Emäntä: Kiitos paljon ja kivaa jussia sulle! Hahah toivottavasti! Mun lentosähläyksiä voi sitten lukea täältä reissun jälkeen ;-)

@ Sarppu: Suosittelen kyllä makeasti kokeilemaan! Kiitos ja samoin sinulle! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuotepostaus !
Ihanat pullat, joita makustelin nenä ruudussa kiinni!
Antoisaa Saksan matkaa ! Pärjäät hienosti kentällä, älä turhaan jännitä.....ja ainahan voi kysymällä varmistaa, että suunta on portille oikea, jos missaat isot opasteet :D

Hyvää kesää !
Hugs!
nami-hiiri

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä suomenkielinen Kouon Frouvan Intiaanisokeri-musiikkivideo. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=NDkQfGwNBs8

Taikakaulin kirjoitti...

@ nami-hiiri: Kiitokset!! Jep, ei ollut mitään ongelmia matkustelussa :) Opasteet oli niin isot ettei niitä voinut olla huomaamatta :D

@ Anonyymi: heei jeee kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...