12. syyskuuta 2011

Vaniljainen vadelmahyydykekakku



Kaikki näytti aluksi menneen tosi hyvin, kunnes kakun matkattua iskän työpaikan kahvipöytään tapahtui se idiootti ilmiö. Täytekerros petti. Rupesin kelaamaan mikä meni vikaan. Liivatetta oli varmasti tarpeeksi ja kyllä mä sitä osaan käyttää: olivathan kaksi päälimmäistä kiillekerrosta hyytyneet varsin hienosti. Nämä "maanantailiivatteet" olivat samoja, mitä käytin Kun pioni ja persikka kohtaavat -kakussa, jossa täyte ei myöskään hyytynyt. Nyt odottelen Meiralta vastausta, mikä liivatteissa oli vikana. Suosittelen silti kokeilemaan tätä, sillä maku oli hyvä ja liivatekin kyllä oikeasti toimii... :D

Tarvitset:

1 keksimurupohja

täytteeseen:

11 liivatelehteä
3/4 dl laimentamatonta tiivistemehua
3 prk maustamatonta tuorejuustoa (á 200g)
3 dl vispikermaa
600g (pakaste)vadelmia
sokeria (maun mukaan: 0,5-1,5 dl)

vaniljakiilteeseen (toiseksi ylin, valkoinen):

1,5 dl kermaa
0,5 dl maitoa
4 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
n. 400g tuoreita vadelmia

mehukiilteeseen:

1/2 dl laimentamatonta vadelma- tai sekamehutiivistettä
2,5 dl vettä
3 liivatelehteä


1. Valmista keksipohja ohjeen mukaan.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota vispikerma ja lisää tuorejuusto. Lisää osittain survotut pakastevadelmat sekä sokeri. Kuumenna tiiviste ja sulata liivatteeet. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muuhun täytteeseen. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä hetki.
3. Laita liivatteet likoamaan. Mittaa kerma, maito ja vaniljasokeri kattilaan, kiehauta kuplivaksi. Lisää sitten liivatteet. Jäähdyttele, kunnes paksuuntunutta ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä.
4. Asettele vadelmat valkoisen kiilteen päälle.
5. Tee mehukiille. Laita liivatteet jälleen likoamaan. Kuumenna vesi ja lisää tiivisteen sekaan. Sulata liivatteet ja kaada hyytyneen vaniljakiilteen sekä vadelmien päälle jo hieman paksuuntuneena.


Phersche


©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

onpas hieno! mullakin on käynyt kerran niin, että liivtteet pettivät, ja itsekin yleensä onnistun niiden kanssa, mutta kiinnostavaa olisi, mikä oli meiran vastaus?

Krike kirjoitti...

Kiitos paljon! Se on aina yhtä ärsyttävää, kun liivate ei sitten toimikaan. :D Meira vastasi, että kyseessä oli "maanantaikappale", ja sain korvauksena muistaakseni strösseleitä, pippuriseosta ja uusia liivatteita. :-D

Anonyymi kirjoitti...

Moi. itselläni käynyt myös noin ja veikkaisin sen johtuvan pakastemarjoista.. kun niistä sulaessaan irtoaa nestettä niin liivatemäärä ei riitä välttämättä. En ole sen jälkeen uskaltanut tehdä enää pakastemarjoista hyydykekakkuja :D

Krike kirjoitti...

Moikka! Niin totta, voihan se toki siitäkin johtua. Hassua silti, kun olen kuitenkin aiemmin talvisaikaan tehnyt ihan pakkasmarjasoseesta onnistuneesti... :-D