Ei, en ole allerginen kananmunalle. Mutta kyllä, kananmunat olivat päässeet loppumaan. Hetken pohdin ja sitten googlailin. Päädyin tällaiseen kakkupohjaan. Minulle tästä kyllä tulee lähinnä mieleen iiiiiso muffinssi. :D
Kakku kohosi yllättävän hyvin (tein 1/4 näistä ainemääristä), mutta on jonkin verran mureampaa kuin kananmunallinen kakkupohja. Hedelmämehu antoi hauskaa efektiä!
Tarvitset:
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl vettä
2 dl hedelmä- tai marjamehua
200g sulatettua margariinia
vuoan jauhotukseen:
margariinia
korppujauhoja/kookoshiutaleita/mantelijauhetta
1. Sekoita sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää nesteet. Sekoita tasaiseksi. Lisää sula margariini. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 °C noin 30-60 minuuttia tai kunnes on kypsä. Kumoa.
©2011 • Taikakaulin
4 kommenttia:
Mä olen myöskin joutunut tutustumaan munattomiin kakkupohjiin, kun isoveli on todella pahasti allerginen. Olen aina tehnyt Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjan ohjeella. Siihen versioon tulee vehnäjauhoja, sokeria, leivinjauhetta, voita, maitoa, sitruunanmehua ja sitruunan kuori. Toimii hyvin (tosin ei sellaisissa, mihin sitruuna ei sovellu tietenkään...;)
Hei kiitoksia vinkistä! Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla :D
Kiitos avusta :) Teen tytön synttäreille sellaisen hyytelökakun ja tarvitsin siihen kananmunattoman pohjan koska yksi kavereista on pahasti allerginen kananmunalle.
Ihanaa, jos olin avuksi!! :)
Lähetä kommentti