3. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsakakku





Olipa kerran kiva naapuri, joka toi meille kaikenlaista kivaa kasvihuoneestaan: tomaatteja, kurkkuja, ananaskirsikoita ja kesäkurpitsan. Olin juuri lukenut Olgan kotona -blogia, josta muistinkin tämän kesäkurpitsakuivakakun. Kerran kun kaapista löytyi oikea kesäkurpitsa ja vielä ihan naapurin kasvihuoneesta, niin olihan sitä sitten tietenkin kokeiltava. Niin kuin Olga Temonen reseptinsä yhteydessä toteaa, kakku on hieman liian murea. Ja kostea. Mutta ihan hyvää oli :)

Tarvitset:

1 kesäkurpitsa (eli 4-5 dl kesäkurpitsaraastetta)
1 dl rypsiöljyä
3 munaa
1/2 mandariinin mehu (tai 1 rkl sitruunamehua)
2,5 dl muscovadosokeria (eli intiaanisokeria)
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita


koristeluun:

mantelirouhetta (Dr. Oetker)
ananaskirsikoita naapurin kasvihuoneesta :]


1. Raasta kesäkurpitsaraaste ja yhdistä öljyn, kananmunien ja mandariini-/sitruunamehun kanssa.



2. Sekoita kuiva-aineet keskenään (myös sokeri) ja lisää kesäkurpitsaraasteseoksen joukkoon. Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja jauhoa korppujauholla tai tässä käy vehnäjauhokin. Paista sitten n. 170 C uunissa noin puoli tuntia.

Tarjoiluehdotus

©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: