13. syyskuuta 2011

Paistettu savulohi-piparjuuripiirakka




Sain huippuinspiksen Vallattomasta vuohenjuustopiiraasta: kerran kun on olemassa vuohenmaitotuorejuustoa, josta voi tehdä huikean hyvän piiraan, miksi ei voisi tehdä lohituorejuustosta. No tottakai voi. Kannattaa olla varovainen suolan kanssa, sillä graavilohi on tosi suolaista ja makujen tasautuessa suola todellakin pomppaa pintaan.

Tämän tein äitin Voice Well -hoitajien koulutusviikonloppuun.

Tarvitset:

1 Maailman paras suolainen piirakkapohja

täytteeseen:

3 prk Créme Bonjour Savulohi & piparjuuri -tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
1 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 pkt / 150g graavilohta
pippuria ja suolaa

 koristeluun:

esim. lohta, basilikaa


1. Tee piiraspohja ohjeen mukaan.
2. Sekoita täytteen tuorejuustot, kermaviili sekä ruokakerma ja kananmunat. Pilko graavilohi ja lisää mukaan. Mausta. Kaada esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes on hyytynyt. Jäähdytä ja tarjoile.


©2011 • Taikakaulin

7 kommenttia:

emmi kirjoitti...

varmasti herkullista! :--)

MinnaT/Makiaa Minnalta kirjoitti...

Ai kun näyttää ja kuulostaa hyvältä! Talteen menee kokeiltavien listalle :D

Krike kirjoitti...

@ emmi: oli kyllä hyvää, mutta vähän liian suolasta (tässä ohjeessa on sopiva määrä :D)

@ MinnaT/Makiaa Minnalta: Kiitos, kiva juttu :)

lintsi kirjoitti...

Paketti tuli tänään postiluukusta ehjänä perille. Iso kiitos!:) Sotasuunnitelma ainakin mousseainesten osalta on alkanut hieman hahmottua...:)

Krike kirjoitti...

Hyvä juttu, että ehjänä tuli! :)

Lotta kirjoitti...

Oijoi tätä tuli tässä talven aikana kokeiltua ja aivan sairaan hyvää oli! Itse tein kahdella purkilla Créme Bonjouria ja ihan hyvä tuli näinkin ei lässähtänyt täytteet vaan hyvin pysyivät kasassa! Ehdottomasti kannattaa kokeilla!!

Krike kirjoitti...

Hei mahtavaa kuulla! :-)