11. syyskuuta 2011

Suppis-kanttiskreppikakut



Kun yhdistää Sokkokokki-telkkariohjelman uusinnat ja sienimetsän, syntyy näitä kreppikakkuja. Eli ekaksi vähän sieneillään ja sitte lättyillään.

Tämänhän voi käytännössä  tehdä mistä sienistä vain, mutta kantarellin mahti maku menee helposti pikkusen piiloon. Suppis ja kanttis kuitenkin yhteen soppii.

Tarvitset

kreppitaikinaan:

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl sssuolaa
3 rkl voisulaa

täytteeseen:

n. 8 dl kantarelleja ja suppilovahveroita
voita
1 sipuli
3 rkl ranskankermaa
suolaa ja pippuria
timjamia


1. Valmista kreppitaikina. Sekoita kananmunat maito-vesiseokseen. Lisää vehnäjauhot ja suola. Anna turvota täytteen teon ajan.
2. Revi/pilppua/etc. sienet huolimattomasti isoiksi paloiksi paistinpannulle. Älä laita alussa voita, vaan anna nesteen haihtua ensin pois. Lisää sitten voita ja hienonnettu sipuli. Lopuksi lisää ranskankerma ja mausta suolalla, timjamilla sekä bibbbburilla.

Ja vielä ranskankerma sekaan


3. Lisää voisula kreppitaikinaan ja paista lettupannulla ohuita kreppejä. Aseta aina yksi kreppi yhteen uunivuokaan. Lado täytettä sisään ja käännä krepin reunat täytteen päälle, ikään kuin sulkisit krepin. Paista 175 °C uunissa kymmenisen minuuttia. Kumoa ja syöööö.


Sienitäyte sisään
Itsepoimittuja, totta kai :)


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: