4. syyskuuta 2011

Suklaiset mokkaleivokset



Syksy tekee nyt selkeästi tuloaan: uuneja jo lämmitetään ja pakko oli kaivaa pitkähihaisia ja -punttisia vaatteitakin. Meillä alkoi koulukin, ihan ensimmäisten joukossa 9.8. Mulla alkoi lukion ensimmäinen vuosi ja tämä blogin päivittely nyt jää varmasti vähän vähemmälle. Aamulla kello soittaa 5:30 ja iltapäivällä olen neljän jälkeen kotona. "Varastossa" on kyllä kiitettävä pino julkaisemattomia reseptejä niin täytekakuista paistoksiin, niillä mennään. Ja tietty viikonloppuisin ehtii leipomaan, kuten näitäkin leivoksia. Jo piiiiitkään oon katellut kahvia sisältäviä leivoksia kahdesta meidän kaapista löytyvästä kirjasta, joita nyt vihdoin pääsin kokeilemaan. Puntaroin kahden leivoksen välillä, kunnes huomasin niiden olevan tismalleen sama resepti. Kirjat ovat Kahvin ystävän iloksi (Paulig 1986) ja KAHVI kirja (Paulig, 1997). Muuntelin tuttuun tapaan ohjetta. :D

Tarvitset:

2 dl raakaruokosokeria (Fairtrade, Reilun Kaupan sokeria)
2 kananmunaa
1 dl vahvaa kahvia
150g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vaniljapikakahvijauhetta
100g tummaa suklaata

kuorrutteeseen ja koristeluun:

tomusokeria
nokare voita
pikakahvijauhetta
vähän vettä
nonparelleja
kahvipapuja

muuta:

Iloleipuri -leivospelti


1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi sekä vahva kahvi sekaan.


2. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös vaniljapikakahvijauhe sekaan. Lisää pienitty suklaa. Voitele leivospelti ja korppujauhota. Kaada taikina vuokiin ja paisa 225 °C n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä paiston jälkeen ja kumoa.



3. Mittaa haluamasi määrä tomusokeria (ainakin  2 dl), lisää noin 2 tl pikakahvijauhetta. Sulata voi nokare mukissa mikrossa ja lisää tomusokeri-pikakahvijauheseoksen sekaan. Lisää sen verran vettä, että töhnä norjistuu, muttei ole juoksevaa. Nostele kuorrutetta leivosten päälle ja koristele kahvipavuin sekä nonparellein.



Peeäs Tässä Iloleipureilta saamani leivospelti. Kuviot eivät pääse näissä leivoksissa valtaansa, mutta muuten pelti toimi kivasti!



©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Mukavan "aikuisen" makuisia, lapset eivät tykänneet, joten eivät syöneet kaikkia ;)

Krike kirjoitti...

Kiitoos kommentista Hennuliinu! :) Joo ihan totta, varmasti ei ole ihan lasten makuun ;D