18. syyskuuta 2011

Kananmunaton kakkupohja



Ei, en ole allerginen kananmunalle. Mutta kyllä, kananmunat olivat päässeet loppumaan. Hetken pohdin ja sitten googlailin. Päädyin tällaiseen kakkupohjaan. Minulle tästä kyllä tulee lähinnä mieleen iiiiiso muffinssi. :D

Kakku kohosi yllättävän hyvin (tein 1/4 näistä ainemääristä), mutta on jonkin verran mureampaa kuin kananmunallinen kakkupohja. Hedelmämehu antoi hauskaa efektiä!

Tarvitset:

4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl vettä
2 dl hedelmä- tai marjamehua
200g sulatettua margariinia

vuoan jauhotukseen:

margariinia
korppujauhoja/kookoshiutaleita/mantelijauhetta


1. Sekoita sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää nesteet. Sekoita tasaiseksi. Lisää sula margariini. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 200 °C noin 30-60 minuuttia tai kunnes on kypsä. Kumoa.


©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Mä olen myöskin joutunut tutustumaan munattomiin kakkupohjiin, kun isoveli on todella pahasti allerginen. Olen aina tehnyt Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjan ohjeella. Siihen versioon tulee vehnäjauhoja, sokeria, leivinjauhetta, voita, maitoa, sitruunanmehua ja sitruunan kuori. Toimii hyvin (tosin ei sellaisissa, mihin sitruuna ei sovellu tietenkään...;)

Krike kirjoitti...

Hei kiitoksia vinkistä! Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos avusta :) Teen tytön synttäreille sellaisen hyytelökakun ja tarvitsin siihen kananmunattoman pohjan koska yksi kavereista on pahasti allerginen kananmunalle.

Krike kirjoitti...

Ihanaa, jos olin avuksi!! :)