12. syyskuuta 2011

Juustokakku mustikkakastikkeella




Oon viihtynyt keittiössä ainakin jotain seitsemän vuotta. Silloin siis kun olin yhdeksän, tehtiin kaverin kanssa kaikkea tosi hauskaa, muun muassa turkinpippurimuffinsseja, porkkanakakkua ja chilipullia. Nykyään ei ehdi enää niin paljoa, mutta tätä kakkua tehdessä tuli mieleen ne viisi vuotta taakse päin vietetyt kokkailuhetket. Silloin oli aina PAKKO jotain tehdä, mutta ei välttämättä silti mitään ideaa mitä. Kaiken lisäksi aikaa oli todella rajallisesti. Minimiajassa aina jotain sitten väsättiin :]

Tämä kakkunen on puolestaan osittain Pauligin KAHVI kirjasta, mutta sunnuntaiaamuna kaappi voi olettaen olla aika tyhjä. Siitä huolimatta - puoliksi improten - syntyi ihan sairaaaan hyvä kakku!

Tarvitset:

3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhe
100g voita
n. 1/2 dl vettä

täytteeseen:

2 prk maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 mandariinin raastettu kuori + mehu
2 kananmunaa

mustikkakastikkeeseen:

4 dl mustikoita
0,5-1 dl vettä


1. Laita irtoreunavuoan pohjalle leivinpaperipala. Sekoita sokeri, vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi rasva mukaan ja lisää lopuksi vesi. Levitä vuoan pohjalle (ei reunoille). Esipaista 10 minuuttia 200 °C.
2. Sekoita maitorahkat ja ranskankerma keskenään. Sokeroi. Lisää mandariinin raastettu kuori sekä puristettu mehu. Sekoita vikana mukaan kananmunat. Kaada noin esipaistetun pohjan päälle. Paista noin 30-45 minuuttia. Irrota sitten reuna ja anna jäähtyä.
3. Laita mustikat blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella. Lisää vesi ja tarjoile kakun kanssa.


©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Mulle tommonen kiitooos :)

-Lassi

Krike kirjoitti...

Haha, no täältä tulee :)