23. syyskuuta 2011

Jokainen kakkunen on laulun arvoinen




No ei mitään hajua mistä tuon nimen otin. Mutta vaikkapa siitä, ettei ikinä tiiä, millon tekee viimestä kakkua, äiti kun näitä leivontakieltoja aina toisinaan jakelee. Ehheh.

Mummu oli käymässä tuossa jokin aika sitten, niin päätinpä tehdä kakkusen. Äiti osti sellaista jännää vaniljatöhnää K-Citymarketista, ja niinpä mä levitin sitä tuohon pinnalle. Olisin laittanut ehdottomasti mieluummin sitä suklaaversiota, mutta se sisältää laktoosia. Tämä vanilja nimittäin ei.

Tarvitset:

2 kananmunan Nopea kakkupohja tai Kananmunaton kakkupohja (HUOM: kananmunatonta 1/4 taikina)

täytteeseen:

kostutukseen mehua (tai nestettä mansikoista/mustikoista)
3 liivatelehteä (+ 1/4 dl vettä tai mehua )
3 dl vispikermaa
1/4 - 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 100g (pakaste)mansikoita
n. 100g (pakaste)mustikoita

koristeluun:

Betty Crocker - Rich & Creamy Vanilla Frosting -kuorrutetta
nonparelleja
3 dl vispikermaa + sokeria
Kandeerattuja kukkasia (minulla orvokkeja ja sitruunamelissan lehtiä)


1. Valmista Nopea kakkupohja tai Kananmunaton kakkupohja ohjeen mukaan.
2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Sulata mansikat ja mustikat puoli"suliksi". Vaahdota vispikerma ja sokeroi. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana kermavaahtoon. Jaa vaahto puoliksi kahteen kulhoon.
3. Mössää osa mansikoista haarukalla ja lisää toiseen vaahtoon. Kostuta kakkupohja, laita ne mansikat, joita et laittanut vaahtoon, kakun päälle. Kaada sitten mansikka-liivate-kermaseos päälle ja nosta kakkupohja päälle.
4. Mössää osa mustikoista haarukalla ja lisää jäljellä olevaan, toiseen vaahtoon. Kostuta kakkupohja, laita loput mustikat siihen ja kaada liivate-mustikka-kermaseos päälle. Nosta vika kakkupohja päälle. Anna hyytyä.
5. Levitä Vanilla Frostingia kakun päälle. Vedä ensin poikittain raitoja vaniljakuorrutteeseen esimerkiksi hammas- tai cocktailtikulla. Vedä sitten ristikkäiseen suuntaan samanlaisia raitoja, niin saat tuollaisen alkeisen marmorikuvion. Ripottele nonparelleja.
6. Vaahdo kerma ja sokeroi, pursota sitten reunoille. Minä käytin Städterin 14 mm tähtityllaa. Koristele Kandeeratuilla kukilla.

Tällasta Jenkkilän kamaa

Semmottinen

Peeäs Nyt on parhaillaan meijän lukiossa koeviikot menossa, joten postauksia en ehdi kauheasti julkaisemaan, sillä enhän ehdi leipoakaan kauheesti. Onneks kohta on syysloma!

©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

emmi kirjoitti...

ai, muillakin on ongelmia äitien leivontakieltojen takia :D kaunis kakku :)

Krike kirjoitti...

Hahah, kyllä :-D kiiitos!