27. elokuuta 2011

Mandariini-muscovadojäätelö



Päätin tehdä itse Eskimo-tyylisiä jäätelöpuikkoja. Matkan varrella keksin, että tavissokerin sijaan käytänkin mahtavaa Fairtraden muscovadosokeria. Kaivaessani muscovadopakettia Fairtraden lähettämästä tuotepaketista keksin, että lisään tuotepaketista löytyvää Reilun Kaupan appelsiinisokeria myös mukaan. Koska oikeita aplareita ei kotona ollut, päätin laittaa mandrariinia - ja hyvin sopi. Ideani jäätelön dippaamisesta sulaan suklaaseen ei ihan onnistunut, mutta kyllä se pursottaenkin sujui ;)


Tarvitset:

2 kananmunaa
1 dl muscovadosokeria
3 rkl appelsiinisokeria
1,5 dl kermaa
1 mandariinia (1/2 kuoriraaste ja kaikki mehu)
1/2 rkl kardemummaa

koristeluun:

sulaa suklaata pursottamiseen
nonparelleja 


1. Erottele keltuainen ja valkuainen kahteen eri kulhoon. Vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi, sitten keltuainen ja sokerit toisessa kulhossa.
2. Ota kolmas kulho ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi. Raasta puolet mandariinin kuorista ja purista sitten mehu. Mausta kardemummalla. Kaada massa joko pakastusastiaan tai jädemuotteihin. Pakasta yksi vuorokausi, äläkä turhaan sitä sekoittele!
3. Pursota suklaata ja ripottele nonparelleja.

Muscovado- ja appelsiinisokerit


©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli aivan älyttömän hyvää jäätelöä kuorrutuksineen! Kalpenee kaupan tuotteet mennen tullen!!

Krike kirjoitti...

Heh, kiitti äiti, taitaa tätä tuolla pakkasessa vielä olla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo totta!!! Menen heti syömään!!

Krike kirjoitti...

No ole hyvä. Mene. Mä en enää pysty syömään tätä.