19. elokuuta 2011

Kun pioni ja persikka kohtaavat



Aluks näytti ihan katastrofilta, mutta jotenkin ihmeellisesti SE ONNISTU SITTENKIN. Aina kun koristelen kuorrutettavalla massalla, tässä siis marsipaanilla, oon ihan flow-tilassa. Keskityn vaan siihen mitä teen ja kaikki muu on ihan ulkopuolista. Ja niin tässäkin kävi, oon kyllä tän ulkonäköön tosi tyytyväinen! Meinas marsipaania vaan ruveta itkettämään autossa kohti rippijuhlia, paperilla sitten pahimmat kuivasin. Ja välissä persikkaa ja sellasta

Onnea Annalle vielä tätäkin kautta ripille pääsyn johdosta! :)

Tarvitset:

6 kananmunan Nopea kakkupohja korvaten 1/2 dl vehnäjauhoista tummalla kaakaojauheella

täytteeseen:

3 dl vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 prk säilykepersikoita
2 persikka Pilttiä (tai siis Persikka-päärynä-mango-ananas mulla)
sokeria maun mukaan
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
1/2 dl persikoiden lientä

koristeluun:

750g marsipaania / sokerimassaa
tummaa kaakaojauhetta värjäämiseen
100g marsipaania / sokerimassaa pinnan nauhoihin
ruskeaa elintarvikeväriä
valkoista sokerimassaa sellaisenaan
Pioni


1. Valmista Nopea kakkupohja linkin takaisen ohjeen mukaisesti.
2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma. Mössää tuorejuusto haarukalla tahnamaiseksi ja lisää kermikseen (kermavaahtoon). Pilko persikat pieniksi paloiksi ja lisää mukaan. Lisää toinen Pilteistä ja sokerit. Kuumenna persikkaliemi kattilassa ja sulata hyvin "liotetut" liivatteet sekaan. Jäähdytä hieman ja lisää nauhana täytteeseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Kostuta kakkupohjat, levitä toisesta Piltti-purkista sosetta pohjille ja täytä kakku juuri tekemälläsi täytteellä. Kannattaa koota irtoreunavuokaan. Anna hyytyä yön yli.

Pottumuussinuijalla tuorejuustoköntit sileäksi. :D

3. Valmista Sokerikreemi ohjeen mukaan ja sivele pintaan. Värjää 750 grammaa marsipaania tummalla kaakaojauheella vaaleanruuskeaksi. Kaulaa ympyränmuotoiseksi ja päällystä kakku Kuorruttaminen sokerimassalla/marsipaanilla -ohjeen mukaan. Leikkaa reunoilta ylijäänyt massa 1 cm päästä kakun alareunaa irti.Värjää ylijäänyt massa esim. Wiltonin ruskealla elintarvikevärillä tumman ruskeaksi.


4. Kauli valkoinen sokerimassa pitkäksi suikaleeksi, ohueksi! Ota pizza- tai taikinamuotilla leveydeltään noin 1 cm suikaleita ja aseta viiteen kohtaan kakkua. Kauli ruskea massa suikaleeksi ja leikkaa leikkurilla puolet pienempiä suikaleita. Aseta valkoisten suikaleiden päälle. Paina simpukkapäisellä (?) marsipaanityökalulla kakun alareunaan kuviot. Reuna on aluksi aivan suora, mutta kun painat kuviot, muuttuu se itsekseen aaltoilevaksi. :) Suihkauta kakkuspraytä päälle.

Reunan voi kuvioida ennen tai jälkeen päälliskoristeiden.
 


5. Asettele aiemmin (n. 2-7 päivää sitten) valmistamasi pioni keskelle kakkua juuri ennen tarjoilua.


©2011 • Taikakaulin

9 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Tosi upea kakku, nam..

Krike kirjoitti...

Kiitos! Minustakin se onnistui ihan kivasti, kerrankin juuri niin kuin olin alunperin suunnitellut :)

Voisula kirjoitti...

Hyvin näyttävä ja kaunis kakku!

Carita kirjoitti...

Voi että mikä ihanuus!!!

Krike kirjoitti...

Voi kiitos paljon, Voisula ja Carita!

Voisula kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissa Lautasellesi!

Krike kirjoitti...

Kiiitos paljon Voisula! Nyt vasta muistin tähänkin kommentoida :D

Anonyymi kirjoitti...

Oot kylla nappara tytto tekemaan kakkuja! Tosi hienosti onnistunut tamakin kakku, upea pioni! Jatka samaan malliin!

Krike kirjoitti...

Oi kiitos tositosi paljon!! :)