12. helmikuuta 2015

Taivaallinen Café Cabriole, Porvoo


Ootko käynyt Café Cabriolessa? Jos et, niin suosittelen pikaisesti kääntämään nälkäiset ja vähemmän-nälkäiset massut kohti tätä Porvoon parhaaksi rankattua kahvilaa. Käytiin äitin kanssa muutama aamu takaperin Porvoossa käydessämme aamiaisella Cabriolessa, ja mun silmät olivat varmaan yhtä suuret kuin lautasantennit, kun meidän tilaamamme "paahtopaistisämpylä" ja "fetapinaattipiirakka" kiikutettiin pöytään. En todellakaan olisi tunnistanut annoksiamme sämpyläksi ja piirakaksi, sillä ne olivat kyllä melkoisen kuninkaalliset versiot kyseisistä ruoista. Niiden kylkeen oli tuupattu kaikkea aina ihanasti balsamicolla maustetusta vihersalaatista maissikrispeihin ja vesimeloneihin, ja on varmaan sanomattakin aivan selvää, että olivathan sapuskat ihan älyttömän herkulliset.

Suolaisten herkkujen lisäksi kahvilan avarien ikkunoiden ja puisien pöytien ääressä voi nauttia vaikkapa chai lattea, paikan päällä puristettua appelsiinimehua tai melkeinpä mitä tahansa muuta herkullista juotavaa. Mikäli makeahammasta sattuu kolottamaan, kannattaa käppästä suoraan kakkuvitriinin eteen. Voin luvata, että Cabriolesta saa ihania kakkuja joka lähtöön. 

Ja mikä parasta, Café Cabriole on auki jo melkeinpä siihen aikaan, kun sianpieremän aikaan heränneet ihmiset ovat liikenteessä. Kahvila aukeaa nimittäin maanantaista lauantaihin puoli yhdeksältä, ja tämän takia mekin aamuvarhain Porvoossa pörränneet suuntasimme Cabrioleen. Pikaisen googlettelun tuloksena tämä nimittäin oli jos ei ainoa niin ainakin yksi niistä ainoista kahviloista, jotka ennen kymmentä aukeavat. 

Lompakko saattaa kokea pienoisen pikadieetin kahvilakäynnin aikana, mutta kerrankos sitä (ja kun äiti maksoi, hehheh). Olivat ne mun feta-pinaattipiirakka härpäkkeineen sekä chai latte ja maman lautasen sisältö vaan niin syntisen hyviä.    N a m.


Piispankatu 30 (siinä Porvoon torin ja bussiaseman laidalla)
06100 Porvoo
p. 019-523 2800

Wanhat 2013
Penkkarit 2014
 Peeäs Nyt on jälleen se ihana aika vuodesta, kun lukiolla juhlitaan wanhojentanssien sekä penkkareiden merkeissä. Voi että, kuinka mulla onkaan ikävä lukiota ja noita päiviä! ♥︎

©2015 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...