21. helmikuuta 2015

Maajussille morsian -hääkakku


Valmistin talvisiin häihin tämän kermalla sliipatun ja kaksivärisesti pursotetun kakun, joka kätki sisälleen mansikkaa, sitruunaa ja kermaa. Tuota traktorikoristetta mä en ole itse vääntänyt, vaan se on tilattu täältä. Kakku oli melko korkea, joten mä en voinut mitenkään laittaa koristetta valmiiksi kakun päälle. Niinpä tehtiin niin, että saaja laittoi koristeen kakun päälle vasta juuri ennen kakun pöytään nostamista, kun kakkukupu saatiin hiiteen.

Olipa kivaa pitkästä aikaa sliipata kerma kakun pintaan! Yleensä mä nimittäin pursottelen reunat täyteen ja pinnalle taas lätkäsen marjoja tai ganachea. Oon tämän kakun pintaan oikeastaan aika tyytyväinen, sillä en oo koskaan saanut kermaa noin tasaiseksi. Veikkaan, että tosi suurena apuna olikin Wiltonin pyörivä kakun kuorruttamislautanen, jonka avulla pystyi pyörittämään kakkua samalla kun tasoitti pintaa raapalla.

Ja jos nyt joku pohtii aivot kuumana, miten tuo koriste nyt sitten tuossa kakun pinnalla kuitenkin on, voin antaa viiden pisteen vihjeen: Photoshop. ;-)


Tarvitset:
6 kananmunan nopea kakkupohja

kostutukseen
2 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

täytteeksi
n. 1/2 - 1 prk Lemon Curd -tahnaa (Mackays)
n. 1/2 prk mansikkahilloa (á 400g)
n. 300g (sokeroituja pakaste)mansikoita siivuina/puolitettuina
4 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
n. 3/4 dl sokeria

kuorrutukseen:
6 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa 
n. 1 dl sokeria (maun mukaan)
punaista pastaväriä/elintarvikeväriä/tomuväriä/geeliväriä (mulla Wiltonin punainen geeliväri)

koristeluun:
risiininen Maajussille morsian -traktorikoriste (ostettu täältä)


1. Valmista nopea kakkupohja kuudella kananmunalla linkin takaa aukeavan ohjeen mukaisesti. Leikkaa kumottu ja jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
2. Jos käytät pakastemansikoita, suorita tässä vaiheessa ylimääräisen nesteen poistaminen niistä. Laita mansikoita talouspaperille irralleen toisistaan ja ime toisella talouspaperilla mansikoista kevyesti painamalla nestettä pois.
3. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Lisää siihen sitten tuorejuusto ja sokeroi makusi mukaan. Sekoita.
4. Kostutus & täyttäminen: Kokoa kakku mielellään irtoreunan sisään. Kostuta alin kakku pohja maidosta ja vaniljasokerista sekoitetulla liemellä. Levitä sitten kerros Lemon Curdia ja heti sen päälle kerros mansikkahilloa. Asettele hillokerroksen päälle mansikkasiivut tai -puolikkaat. Levitä puolet kerma-tuorejuustotäytteestä ja nosta keskimmäinen kakkupohja. Toista sama kuin edellä. Kostuta lopuksi ylimmäiseksi jäävää kakkupohjaa hieman enemmän kuin muita (kosteus painuu alempiin pohjiin, ylin jää helposti kuivakaksi).  Anna täytteiden ja makujen tasaantua jääkaapissa mieluiten yön verran.
5. Kermakuorrutus: Vaahdota vispikerma. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto sekä sokeroi ja sekoita makusi mukaan. Ota noin neljäsosa kermavaahdosta erilleen toiseen kulhoon ja annostele hammastikun päällä haluamasi verran väriainetta. Lisää väri ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.

Kermakakun sliippaaminen raapalla
  • Jos sulla on kakun koristeluun tarkoitettu pyörivä lautanen, hoituu kakun kuorruttaminen sellasella vähän helpommin. Ei ole pakollinen.
  • Levitä valkoista kermavaahtoa paksu, noin 1 cm kerros kauttaaltaan koko kakun päälle. Koita tehdä kermakerroksesta jo tässä vaiheessa melko tasainen.
  • Ensin: Tasoita kakun päällisosa muutamalla raapan vedolla. Kannattaa käyttää leveää raappaa, sillä jälki on silloin tasaisempi.
  • Toiseksi: Silota reunat. Jos sinulla on pyörivä lautanen, pyöritä kakkua hyvin hitaasti ympäri ja sliippaa reunat tasaisiksi.

6. Purostus: Laita pursotuspussiin tähtitylla (mulla Städter 14mm). Lusikoi pussin toiselle puolelle valkoista ja toiselle vaaleanpunaista kermavaahtoa ja pursota päällisosan reunojen sekä pystyreunojen alaosan koukerot.
7. Viimeistele haluamallasi tavalla, esim. traktori.

Isikin vähän leikki photoshopilla ;-)
©2015 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...