19. helmikuuta 2015

Lohihyydyke mädillä

Oujees ainakin täällä etelässä on jo melkein kevät! Aurinko on paistanut useana päivänä kirkkaalta taivaalta ja lämpöasteet huitelevat jossain vähän alle plus viis. Kummasti olokin on jotenkin paljon pirteämpi, vaikka mä en mistään pimeyden kaamomasentelusta koskaan kärsikään. Kotikotona on ollut ihana olla, ja takaisin susirajalle lähdenkin vasta maaliskuun toisella viikolla - vihdoin se kontaktiopetus yliopistossa ilmeisesti alkaa...

Tämä lohihyydyke sopii mainiosti niin näihin keväisiin päiviin kuin vaikka pikkujouluihin tai ylioppilasjuhliin ja tää on kolmella sanalla sanoen mun all time favorite. Siksi ei vois vähempää haitatakaan, että tää kyseinen kuvissa möllöttävä versio on peräisin meidän joulupöydästä, kuten ehkä kattauksesta saattoikin joku arvailla. Oikeastihan tämä resepti on ihan tismalleen sama kuin tämä Tajuton savulohihyydykekakku - ainoina eroina ne, että tässä ei ole mitään hapankorppupohjaa ja tämä kipattu hyydyke on puolet pienempi kuin tuo pyöreäksi tehty hyydykekakku. Joulupöytään riitti siis oikein hyvin tämä puolitettu versio, sillä syöpöttelijöitä oli meidän oma perhe mukaan lukien seitsemän. Todellisuudessa tästä pitkulanmallisesta hyydykkeestä jäi kolmasosa yli, mutta se nyt oli ihan taktinen veto - mun mielestä ehkä parasta on se, että juhlia seuraavana aamuna saa kaikessa rauhassa hilautua jääkaapille hamstraamaan herkkujen jämiä. 

Ja mä voin vain luvata, että mikäli vähääkään pidät kalasta, on tää sun mielestä syntisen hyvää.


Tarvitset:
4 liivatelehteä
350g savukirjolohta
1/2  ruukkua ruohosipulia
1/2 ruukkua tilliä
2 dl vispikermaa
1,25 dl majoneesia
1,25 dl sinappi-kurkkusalaattia
100g maustamatonta tuorejuustoa
1/3 dl vettä

koristeluun:
kirjolohen mätiä
ruohosipulia


1. Laita liivatteet likoamaan.
2. Vuoraa laakea ja pitkulanmallinen vuoka kaksinkertaisesti muovikelmulla.
3. Pilko täytteen kalat. Silppua ruohosipuli ja tilli.
4. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon majoneesi, sinappi-kurkkusalaatti sekä maustamaton tuorejuusto.
5. Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja sulata liivatteet 1/3 dl kiehuvaa vettä. Kaada ohuena nauhana kerma-majoneesi-sinappi-kurkkusalaatti-tuorejuustotäytteen joukkoon. 
6. Lisää lopuksi pilkottu kala sekä ruohosipuli- ja tillisilput täytteeseen. Sekoita ja kaada vuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä yön yli.
7. Kumoa hyydyke tarjoilulautaselle ja poista elmukelmut.
8. Koristele kirjolohenmädillä ja ruohosipulilla.
Ihanan keväisiä talvipäiviä kaikille!
©2015 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...