6. elokuuta 2013

London food's calling!



Helloou! Kotiuduttiin toissa yönä Lontoon Gatwickistä pari tuntia myöhässä lähteneellä Norwegianin koneella, joka on muuten ihan mun lemppari - ilmoissa on ilmainen wifi-yhteys! ;-) Ymppäsin kaikki mun, siskon ja äidin nelipäiväisen reissun ruokakuvat tähän yhteen ja samaan postaukseen, tällä kertaa tuntui kaikkein kätsyimmältä vaihtikselta.

meidän hotellin ikkunasta - Big Ben ja London Eye

Meidän Norwegianin lentojen oston yhteydessä saatiin tosi hyvä tarjous London Marriot County Hall -nimiseen hotelliin, joka on oikeesti aika hienostopaikka. Meidän huone oli ihan parhaalla paikalla, nimittäin ikkunasta ulos katsoessa kökötti se jättimäinen London Eye ihan vieressä, eikä Thamesin toisella puolella sijainnut Big Benkään paria sataa metriä pidemmällä ollut. Niin siistiä katsoa aamulla kellonaika siitä - haha, jos oisi ilman laseja vaan nähnyt.





Meidän hotellivaraukseen ei kuulunut aamiainen, mut silti me joka ikinen aamu saatiin ilmainen aamiainen hotellilla. Kaksi ylimmäistä kuvaa ihan postauksen alussa on mun London Breakfastista, johon kuului perus enkkulaisen aamiaisen jutut: makkaraa, toasteja, uppomunaa tai munakokkelia, pekonia sekä perunaa, tomaattia ja sientä.



Toinen aamiaisvaihtoehto oli Continental Breakfast, eli sai buffet-pöydästä poimia kaikkea ihanaa. Aika pullaleipä- ja suklaavoittoisia nuo brittien aamiaiset, mutta kyllä sieltä ruisleivän tynkääkin löytyi.



Reissun ainoat Fish 'n' Chipsit tuli syötyä ihan Thamesin kupeessa sijainneessa ravintolassa. Oli ihan huippu kuuma, kun meidän pöytämme sijaitsi ravintolan ilmastoimattomassa yläkerrassa. Kala ja potut oli hyvää, joskin aika suolattomia molemmat. Parhaimmat fisupotut oon syöny edellisellä Lontoon reissulla (2009) Tower Bridgen luona, suosittelen menemään sinne! Alkupalaksi tilasimme ton herkullisen nacho-satsin.


Vikana iltana käytiin China Townissa ja mentiin tietty kiinalaiseen syömään. Alkupalaksi tilaamamme kevätkääryleet olivat ihan huikean hyviä, eikä tossa mun käsintehtynuudeli-annoksessakaan mitään valitettavaa ollut!




Käytiin katsastamassa myös British Garden Museum, jonka ihanassa puutarhakahvilassa syötiin äidin kanssa tollaiset yllä näkyvät feta-vuohenjuusto-artisokka -piiraat kera ihanien salaattien.



Käytiin myös katsomassa ihan huippu ihana Jali ja suklaatehdas -musikaali, ja sitä ennen kävimme tankkaamassa upouudessa, juuri avatussa Nineteen wine bar & kitchen -ravintolassa (yllä olevat ruoat). Söin tuon kanasalaatin, jonka kana oli ihanan vahvasti maustettu. Niin harmoninen ja maukas salaatti - yksi parhaimmista, mitä olen koskaan syönyt! Sen sijaan toi jälkkäri ei ihan napannut... Se myytiin sitruunamoussena, mutta suutuntuma oli enemmän tönkkö liisteri kuin ihanan ilmava mousse. Maku oli myös saippuainen, eikä se pinnan huurre- tai kosteuskerros voinut kertoa muusta kuin aika paljon etukäteen valmistetusta jälkkäristä.



Jotenkin näihin postauksiin on viime aikoina tunkenu toi oma pärstä melkein useammin kuin ruoka, mut älkää antako niiden häiritä! :-D

Nyt lähen viettämään vikoja lomapäiviä mun ystäväisen mökille, jeeee ihanaa!

©2013 • Taikakaulin 

2 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Nam mitä herkkuja ja varmasti hiukan eri makuja kuin täällä :) reissut piristävät kummasti, vaikka kotiin onkin ihana palata :)

Krike kirjoitti...

Jep, niin totta! Oli tosi kiva reissu :-)