15. elokuuta 2013

Ruisleipää paistetulla ankanmunalla & jogurttia tuoreilla vadelmillaKivaa elokuuta kaikille ihanille lukijoille tosta hirveestä sademäärästä huolimatta! Tänään koulusta kotiin ajellessani pyyhkijät heilu siinä auton tuulilasilla ihan tuhatta ja sataa ja jättimäiset vesipisarat hakkas ikkunaa minkä kerkesivät - ainakin mun oli pakko ajaa ihan mummonopeutta, kun näkyvyys eteenpäin oli jotain muutaman metrin luokkaa, haha.

Mut asiaan! Loman vikat päivät oltiin siellä mun ystäväisen mökillä niin kuin tässä postauksessa kerroinkin. Mun kaveri kiikutti mukaan tuolta lähiankkalasta saadut myyntiin kelpaamattomat, "vääränmuotoiset" munat. Niinpä me paisteltiin ne grillissä paikallisen leipomon ruisleivän päällisiksi.

Käytiin aamupuhteeksi poimimassa notkuvista vattupuskista ihania tuoreita punasia pallukoita, jotka syötiin maustamattoman jogurtin kanssa. Me ollaan mökkeillessä alettu syömään kaikki ruoka leivinpaperoidun laudan päältä, sillä se se säästää niin real-astioiden tiskausta kuin myös luontoa, kun kertisroskia ei tule! Kätevää ja esteettisesti tosi nättiä!

Hypättiin veneeseen ja soudeltiin järvelle kaislikon reunaan syömään tätä ihanaa järviaamupalaa - vitsit maistuikin herkulta! Voi, kun vois kelata noihin rentoilupäiviin takaisin, ylppärit kun kolkuttelee koko ajan vaan lähempänä ja voitte ehkä vaan arvailla mun stressausprosentin! Vaikka oon matikassakin ihan tosi hyvä, meinaa usko aika täydellisesti loppua, kun mä vaan en tajuu. Asiaa ei helpota ainakaan se, että viime yönä mulle oli pamahtanu tosi inhottava kurkkukipu, joka on kera aivastusten ainakin mulle merkki flunssasta.. 

Jättimäiset synttärionnittelut mun parhaalle ystävälleni!! 


Tarvitset:
ruisreikäleipää + kirnuvoita
ankanmunia + öljyä + suolaa
maustamatonta jogurttia
vadelmia


1. Leikka ruisleipä haluamanlaisiksi paloiksi ja voitele.
2. Muotoile foliosta matalareunainen "paistovuoka" ja öljyä/voitele voilla. Riko ankanmunat ja paista. Laita ruisleivän päälle.
3. Poimi vatut ja kippaa jogurtin päälle.


©2013 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan kesäsen ja rennon näköstä :) Sää kyllä ossaat sitten keksiä kaikkia kivaa ;) esim. tuo lautasetta syönti!

Tässä mun blogi, jos kiinnostaa niin käy kurkkaan :D www.thesugarfantasy.blogspot.com

Taikakaulin kirjoitti...

Voi, kiitti paljon! Rispektit tosta laudalta syönnistä menee mun ystäväiselle, se sen keksi ;-) Tuun toki visiitille sun blogiin!! :-)

Pihla-Ottilia kirjoitti...

Hehee asioita joita mä sulle olen opettanu ;) Paljon kiitoksia onnitteluista ja jutuista vielä, piti kommentoida, mutta kännykkä heitti kommentit taas johonkin bittiavaruuteen... pus <3

Taikakaulin kirjoitti...

Pihlis exactly, niitä just! ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...