10. maaliskuuta 2013

Mutakakku á la sisko



Hei jeeeee, leivontakärpänen on ehkä sittenkin purrut mun siskoa! Sisko kysyi vain, että antaisinko sille lainaan tummaa suklaata leivontajemmastani sekä miten meidän uuni toimii. Kaikilta muilta osin tämä on tehty ihan pikkusiskotyövoimalla.

Kakun tullessa uunista ajattelin mielessäni tosi reilusti, että tulipa kuiva käppyrä. Kakkua leikatessa sain kuitenkin imaista sanaseni takaisin, sillä kakku oli tosi onnistunut - en ole varmaan itse koskaan tehnyt yhtä onnistunutta mutakakkua! Kylkeen vähän lakujädeä ja mustikoita sekä kupillinen Muumimamma-teetä, niin kyllä sitä tylsintäkin kirjaa äidinkielen esseetä varten jaksaa kummasti lukea. ;)


Tarvitset:
2 kananmunaa
1 dl sokeria

100g tummaa suklaata
100g voita/margariinia

1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta


1. Voitele ja korppujauhota pieni (tässä halkaisija 15cm, irtopohjavuoka) vuoka reunoja myöten.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.


3. Sulata suklaa ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos varovaisesti munasokerivaahtoon.
4. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ja sekoita varovaisesti jauhoseos taikinaan.

Sisko mitään siivilöinnyt, heitti vaan sekaan :-D

5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200°C noin 20 minuuttia alimmalla tasolla (sisko paisteli keskimmäisellä).
6. Anna kakun jäähtyä hetki ja siirrä sitten lautaselle.


Peeäs Aina kun kuuntelen tuon yllä olevan Queenin biisin, mulle tulee ihan mielettömän hyvä "Don't stop me now 'cause I'm having a good time" -fiilis, mikään ei voi pilata sitä. Tiedättekö, kun kirjoissa on kliimaksi eli huippukohta? Mun logiikalla biiseissäkin voi ihan hyvin olla kliimaksi, ja tämän biisin kliimaksi löytyy mun tulkinnan mukaan sekunneista 0:31 ja siitä eteenpäin.

Superhyviä fiiliksiä ja ihanaa kevättä teille kaikille, nauttikaahan auringosta ja elämästä!! Toivottavasti teidänkin elämät hymyilevät :)


 ©2013 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Tuli muuten tällä ohjeella kyllä niin hyvää mutakakkua, etten niin hyvää uskonut itse ja ekalla kerralla ikinä tekeväni! Mulla on jostain syystä jäänyt mutakakusta joskus vähän outo maku suuhun eikä ole pahemmin houkutellut mutakakkuohjeet kokeilemaan, mutta kiitos sun täällä ohjeen ja onnistumisen kiittelystä tällä päädyin kokeilemaan. Pääsi perjantai-illan herkuksi kasvispitsan ja lakujätskin kaveriksi :)

Krike kirjoitti...

Jes, ihan mahtavaa kuulla, mäkin tykkäsin kovasti!! Täytyy heti välittää nuo terveiset siskolleni :-)