17. maaliskuuta 2013

Kun ruokakriitikko iski lukioomme


Hejsan! Mulla ei ole pienintäkään hajua, kiinnostaako ketään nähdä tai tietää, millaista ruokaa meidän lukiossa on tarjolla. Kaikista mahdollisista vastustajista huolimatta päätin teille yhden viikon ajalta ruoat iPhone-kuvin esitellä ja kritisoida. Tälle viikolle (vko 11) sattui mun mielestä aika hyvät sapuskat, toisaalta oli viikko mikä tahansa, niin mun mielestä meidän lukiolla on aina hyvät ruoat. 

Olin ihan real ruokakriitikko ja annoin jokaiselle annokselle pisteet - skaala oli yhdestä viiteen tähteen ;)

*****

Maanantaina oli kiinalaista lihakastiketta, basmatiriisiä, kaalisalaattia ja etikkakurkkuja. Noi kintsupuikot on niin mahtavuutta eikä ruoassakaan ollut mitään valitettavaa. Ihana tuoksu leijaili kolmoskerrokseen asti! 

****

Broileri-pastapaistosta oli tarjolla tiistaina kera jopa oikein rucolaa sisältäneen vihersalaatin sekä persikkapalojen. Tarjottimella näkyvät näkkärit ovat rekvisiittaa ja kavereilta lainassa haha. Hyvää oli tämäkin!

***

Mun mielestä nakkikeitto on vain jotain maailman tylsintä ruokaa ikinä, ja sitä oli tarjolla keskiviikkona. Keitto oli ihan jees, mutta keskiviikon ruokapisteet tipahtavat kyllä ihanan leivän ansiosta. Leipä oli jotakin saaristolaisleivän suuntaista, I love!

**

Voi, voi, keittäjät... Torstain juustokala oli kyllä semisti säälittävänpuoleinen esitys. Maidon värisessä nesteessä lilluvat mauttomat kalapalat, ei hiphei oikeesti? Liisterimäinen perunasose eikä tuo kitkerä lilanvärinen salaattikaan pahemmin asiaa parantaneet. Ihanan jyvänäkkärin ja porkkanaraasteen avulla kuitenkin ihan syötävää kouluruoka, mutta ei sille kahta tähteä enempää kyllä voi antaa.

****

Talvipäivän lihakeittoa oli vuorossa perjantaina. Lihakeitoksi tää oli mun mielestä ihmeellisen hyvää - olihan se tehty jonkinlaiseen maitopohjaan pelkän veden sijaan. Superplussat tipahtavat kuitenkin perunarieskojen ja paprikasiivujen ansiosta! Ei varmaan ollut tarkoitus muutamaa rieskaa enempää per lukiolainen syödä, mutta mä en vaan voinut vastustaa kiusausta, ja seitsemänkös niitä lopulta tuli syötyä.

Krebe!


Tältä näytti ruokaviikko tällä kertaa meidän lukiolla! Tammikuun alussa meillä oli muuten kansainvälinen viikko, mikä tarkoitti, että ruoatkin olivat ulkomailta. Linjastoissa oli viikon aikana tarjolla kiinalaista, amerikkalaista, venäläistä, ruotsalaista ja saksalaista ruokaa sekä jälkkäri joka päivä.


Peeäs Ette usko, miten superpaljon energiaa noista mun uusista sähkönsinisistä farkuista saa. Tykkään ihan sika paljon! Mulla on selkeesti jokin sininen-villitys, sillä kotiutin myös ihanat siniset biksut shoppailureissulta kavereiden kanssa. Kesä, mä melkeen nään jo sut!


©2013 • Taikakaulin

9 kommenttia:

kissanminttu kirjoitti...

Wouuu mikä ruokala teillä on!!
Olkoonkin että teidän ruokala on vain lukiolaisille (?), on aika hienoa, että teillä on juomakupit lasia ja kunnon lautaset. Meillä on yläkoululla ja lukiolla sama ruokala, ja siellä juomme metallikupeista ja syömme muovilautasilta (syviltä sellaisilta, joka päivä).
Hienoja ruokia ollut!
t: tänään linströmin pihvejä mahaansa änkenyt.

Krike kirjoitti...

Jepp, on se aika moderni ja hienoa ruokala, ja pääasiassa siellä ruokailemme me lukiolaiset. :)

t: tänään jauheliha-spgettipaistosta suuhunsa lapioinut.

Anonyymi kirjoitti...

Hyyyi toi Krebe syö ku possu

Anna kirjoitti...

Teil on näyttää olevan hyvää ruokaa! Kunpa meilläkin olis... nää Palmian sörsselit ei kyl natsaa! :(

Krike kirjoitti...

@ Anonyymi: krebe on meijän possu <3

@ Anna: mun mielestä meijän lukiolla on just hyvää ruokaa :-) olis kannattanu tulla meille ;)

Anonyymi kirjoitti...

Teidän kouluruoka näyttää tosi hyvältä verrattuna meidän lukion pöperöihin. Ei ole ikinä mitään tuommoista, ei noin hyvää. Olet onnekas !

-lukion 2.lk :D

Krike kirjoitti...

Tykkään kyllä lukiomme ruoasta tosi paljon, en valita (mitä tässä nyt vähän kriitikkoa piti leikkiä)! ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä meillä on hyvät kouluruuat, mutta miltä teidän ruoka näyttääkään, vau! :D Musta ainakin olis siistiä, jos tekisit vastaavan postauksen useamminkin. Itse mielelläni tekisin vaikka kokonaisen blogin ja kuvaisin ja arvostelisin kouluruuat, se olis hauskaa, mutta en kyllä ehkä kehtaa kameran kanssa alkaa taiteilla siellä... :/ :D

Krike kirjoitti...

Hei jeee kiitos, tosi kiva kuulla!! Voisin tehdä vastaavan postauksen vaikka heti seuraaavalla täydellä viikolla. Mä en kameraa kans kehtais raahaa ruokalaan tai ainakaan kuvata sillä siellä, mutta iPhonella saa kätevästi napattua muutaman kuvan :-)