22. helmikuuta 2013

Kellariravintola Hällä, HämeenlinnaMun hiihtolomasuunnitelmat ja vähän kaikki tällä hetkellä heittivät hepsankeikkaa, ja hiihtoloman startatessa mulla olikin edessäni ihan tyhjä hiihtoloma. Loma on kuitenkin onneksi täyttynyt kaikesta kivasta, ja aika extempore lähdetiin kahden kaverin kanssa aamujunalla Hämeenlinnaan. Tarkoituksena oli shoppailla, mutta ihan kuin Hämeenlinnassa tarpeeksi mitään kauppoja olisi ollut. Illemmalla käveltiin Aulangolle kylpylään lillumaan, mutta sitä ennen kävimme ihan taivaallisessa ravintolassa, Hällässä.


Tuon ylläolevan kuvan aukiolta lähdettiin kävelemään ikään kuin kirkkoa kohti kaartaen loivasti oikealle. Kävelimme muutaman kiinalaisen ravintolan ohi, kunnes eteen tuli Hällä. Menimme sisään, ja korkeista hinnoista huolimatta koko paikka oli rakkautta ensisilmäyksellä. 


Yleensähän ravintoloissa on pöytää toisen viereen, mutta Hällässä oli tuollaisia "vankityrmiä", joihin oli tuupattu pöydät. Yllä olevista kuvista vasemman puoleinen on meidän oma pöytäkolo ulkoa päin, oikealla puolella oleva sisältä päin. Kelatkaa, ei tarvitse koko aikaa panikaoida laukun puolesta, kun on mahdollisuus omaan tollaseen koloseen!


Lämpimien ruokien kylkeen kuului salaattibuffet. Ajattelin salaattibuffetin olevan sellanen perusbuffet, josta voi noukkia ne perus salaatit ja kurkut, ja olihan niitä Hällässä juu. Hällän salaattibuffet oli kuitenkin ihan loistava, sillä normirehujen lisäksi siellä oli aivan taivaallista peruna-valkosipuli-broilerisalaattia, jättehyvää leipää ja vaikka mitä muuta fantsua.
Olisin voinut tilata vaikka kaikki menun annokset, mutta härkä vei voiton, ja tilasin "Savustettua härkää cheese & wine" (23,90€). Mediumina tilaamani ulkofileepihvin toisella kyljellä oli todellakin makuhermoja hivelevää punaviinikastiketta ja toisella puolella erittäin täyteläistä vuohenjuustokastiketta. Lisäkkeenä oli rapsakoita ja niin herkullisia grilliperunoita. Sanon tämän tosi harvoin, mutta jos joku on täydellistä, niin tämä!


Rebsu otti "Maissikanaa fromage de vérde" (20,50€) eli mehevää maissikananrintaa pehmeällä tuorejuustolla ja yrteillä täytettynä, napeerattuna punaviinikastikkeella ja lisänä vielä perunafondant. Syöjän mukaan vallan täydellistä tämäkin.


Jupe oli mun kanssa samoilla linjoilla ja tilasi myöskin härkää. Hän tilasi "Kellarimestarin valkosipulihärkää" (22,90€), johon kuului siis härän ulkofileepihvi, tummaa paholaisenkastiketta ja valkosipulismetanaa kera aivan taivaallisten valkosipuliperunoiden. Täydellisyyttä tämäkin annos.


Ravintola oli tosi upea ja ruoat ihan mielettömiä, mutta pakko mainita muutama melkoinen miinus. Alkupaloja syödessämme tarjoilijat tulivat odottamaan lautasiemme tyhjenemistä ja melkein veivät puolitäydet lautaset pois. Saimme toki syödä pääruokamme rauhassa, mutta esimerkiksi mä jouduin sanomaan tarjoilijalle hänen odottavan nyt edes sen aikaa, että kaavin lautaseni tyhjäksi. Mähän en jätä mitään lautaselle, varsinkaan jos kyseessä on tuollainen täydellinen ruoka.

Ruoan jälkeen mentiin vielä vähäksi aikaa shoppailemaan, mutta aika pian lähdettiin käppäämään jotain viisi kilsaa Aulangolle kylpylään. Kylpylän jälkeen käveltiin rautatieasemalle laukuissa Siwan kautta koukatut junaeväät eli Milka-suklaat ;) Tosi mukavan päivän jälkeen oli niiin ihanaa istahtaa InterCityn penkkiin ja junkkuilla himppadeen. 


Raatihuoneenkatu 3
Hämeenlinna

©2013 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...